Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Elazığ'da Temaslarda Bulundu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Elazığ’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Elazığ'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak sabah saatlerinde Palu ilçesine giden Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, burada annesini kaybeden AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu'na başsağlığı diledi. Daha sonra Elazığ'a gelen Bakan Müezzinoğlu, AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen kahvaltıda teşkilat üyeleri ve basın mensuplarıyla buluştu. Daha sonra Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı görevini yürüttüğü sırada Elazığ'a vali olarak atanan Koçak'a çalışmalarında başarılar diledi. Valilik ziyaretinin ardından Elazığ Belediyesi'ne geçen Bakan Müezzinoğlu, burada Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'yla bir araya geldi. Daha sonra Doğukent Mahallesi'nde yapılacak olan şehir hastanesinin temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, "75 milyon gözünü kapatsın ve şöyle kendine sorsun. İster AK Parti'li olsun, ister CHP'li ister MHP'li, ister şu dünya görüşü, ister bu dünya görüşü, ister doğulu, ister batılı, ister güneyli ister kuzeyli olsun. Bu ülkenin vicdanı olan her vatandaşı şöyle bir gözünü kapatsın ve kendine sorsun. Ben 11 yıl önce sağlıkta benim karşıma Amerika'da olan koşullar benim ilçemde benim ilimde olacak denseydi inanır mıydın yoksa onu diyenlere hadi git oradan, beni bugüne kadar kandıranlar çok oldu, sende beni kandırma mı derdin? Ama bugün hayaldi gerçek oldu diyoruz. Şehir efsaneleri şehir hastaneleri oldu. İnşallah bu ülke ve bu millet hizmetlerin en iyisine ve en güzeline layık. Amerika Birleşik Devletlerinde, Belçika'da, Danimarka'da, Almanya'da, Fransa'da şu var demeyecek. Benim elimde de var. Benim elimdeki örnek gösterilecek, benim ülkemdeki örnek gösterilecek. İnşallah bu millet o örneklerle başı dik, alnı açık, geleceğe kendi medeniyet değerleriyle, kendi zenginlikleriyle dünya milletleri ve ülkeleri arasında hak etiği o güçlü yeri alacak ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yere inşallah el birliğiyle yürüyeceğiz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine lafla gidilmez, iftirayla bozgunculukla gidilmez, milletle gidilir, milli iradeyle gidilir. Milletin hak ve hukukunun korunmasıyla gidilir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Lafla Atatürkçülük olmaz, lafla cumhuriyetçilik olmaz, cumhurun olmadığı yerde, cumhurun adam yerine koyulmadığı yerde cumhura değer verilmediği yerde cumhuriyeti koruyabilmek de mümkün değildir" dedi.

"11 YIL ÖNCE YÜZDE 39'LARDAN ALDIĞIMIZ SAĞLIKTAKİ MEMNUNİYETİ YÜZDE 76'LARA ÇIKARDIK"

Bugün atılan temelin en ideali yapma gereği olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bebek ölümlerinde dünya standartlarını yakalayabilmek, doğumlarımızın tamamını hastanede yapabilmek. Bebek yoğun bakımlarını geliştirebilmek. Tıbbi teknoloji ile donatabilmek, hastanın her türlü tıbbi teknolojik hizmete ve tıbbi tecrübeye ulaşabilmesinin önündeki engelleri aşabilmek. Bugün 11 yıl önce yüzde 39'lardan aldığımız sağlıktaki memnuniyeti yüzde 76'lara çıkardıysak bu milleti sevdiğimizden, bu millete değer verdiğimizden, diğer taraftan da milletin hakkı olduğuna inandığımız için, görev bildiğimiz için gece gündüz demeden çalışarak bunu yaptık. Bundan sonra da şehir hastaneleriyle ülkemize artık yalnız 75 milyon insanına hizmet eden değil, yakın coğrafyasında bir milyonu insana sağlık hizmeti vermede Türkiye bölgenin merkezi olacak ve inşallah Elazığ'daki şehir hastanemiz de sağlık turizminde hem kendi insanına hizmet ederken hem de bölge coğrafyasındaki insanlara hizmet edecek ve ülkemizin marka değerini sağlıkta bölgenin öncü ülkesi haline taşımakta üzerine düşen gayreti yerine getirmiş olacak. Dünya standartlarının üzerinde ameliyathane, yoğun bakım, kadın doğum, onkoloji merkezleri, çocuk yoğun bakımları, Çocuk hastaneleri, psikiyatri hastaneleriyle 24 bin yatak kapasitesini inşallah 3 yıl içinde bu ülkenin hizmetine sunacağız. Bu bir yıl içinde yeni bir 25 bin yatak ön çalışmaların başlatık ve inşallah seneye bu zamanlar bu 25 bini de ülke insanımızın hizmetine gireceği süreçleri tamamlamış olacağız. Toplam 50 bin yatak kapasiteyi bu şekilde yapacağız" diye konuştu.

"86 HASTANE İHALE SÜRECİNDE"

Şu anda toplam 30 bin yatak kapasiteli 186 hastane TOKİ aracılığıyla inşaat aşamasında olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "86 hastanemiz ihale sürecinde. Yani bir taraftan 50 bin kamu özel ortaklığıyla diğer taraftan 45 bin devlet ve kamu imkanlarıyla toplam 95 bin hasta yatak kapasitesini önümüzdeki 4 yıl içerisinde tamamen nitelikli yatak, tamamen gelişmiş teknoloji ve bu bölgede Türkiyeyi bölgenin sağlık merkezi, Elazığ'ı bu bölgenin sağlık merkezi haline getirecek adımları artık atıyoruz. Muhalefet ne derse desin, bozguncular ne derse desin, hesapları bozulanlar ne derse desin Şehir hastanelerindeki hadisede de 5 yıldır uğraşıyoruz. Bu ülkeye bu millete bazıları engel olmak istediği için dünya kadar senaryolar yapmasalardı bugün inanıyorum ki Elazığ şehir hastanesinin temel atmasında değil, açılışında burada olacaktık. Ama milleti dert edinmeyenler, milletin geleceğini, vizyonunu taşıyanlar birçok engellemelerle bizi bugüne kadar zorladılar. Ama Türkçemizde bir söz var. Geç olsun Güç olmasın. İnşallah bütün güçlükleri aşarak bunu 2 yıl sonra hizmete açacağız. 2015 yılının bugünlerinde açılışını yapmak için burada olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, AK Parti'li milletvekilleri ve diğer katılımcılarla birlikte şehir hastanesinin temelini attı.

Bakan Müezzinoğlu temel atma töreninin ardından bazı hastaneleri ziyaret ederek hastane yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title