Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de Açıklaması

"(CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisi) Neticede biz aday göstermiş olsaydık o zatı muhteremi, 'laiklik elden gidiyor, Türkiye nereye gidiyor, bunun eğitimi nereden, bu nerede doğmuş, bunun yazdığı kitaplar ne, bu bugüne kadar ne yapmış' diye feveran kopartacak olanlar, bu millete bunu nasıl sunacaklarını.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisine ilişkin, "Neticede biz aday göstermiş olsaydık o zatı muhteremi, 'laiklik elden gidiyor, Türkiye nereye gidiyor, bunun eğitimi nereden, bu nerede doğmuş, bunun yazdığı kitaplar ne, bu bugüne kadar ne yapmış' diye feveran kopartacak olanlar, bu millete bunu nasıl sunacaklarını kıvrım kıvrım kıvranarak sunmaya çalışıyorlar" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olacağını hatırlattı.

10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye siyasi tarihi açısından çok önemli bir görevi ifa edeceğini belirten Müezzinoğlu, tarihte milli irade adına ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız  şartsız milletindir" sözü anlamında iki tane önemli dönemeç olduğunu vurguladı.

23 Nisan 1920'nin TBMM'nin açılışı ve çok partili siyasi yaşama geçişin önemli tarihlerden olduğunu ifade eden  Müezzinoğlu, "Diğer üçüncüsü de 10 Ağustos'ta olacak inşallah. Millet ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçmiş olacak.  Daha önce vekillerini seçiyordu yine seçmeye devam edecek. Bir numarayı millet ilk defa kendi seçmiş olacak. Dolayısıyla milletin ilk defa cumhurbaşkanı seçtiği seçim olacak ağustos 2014 seçimleri. O nedenle bu seçimler  milli iradenin temsili ve milli iradenin temsilcisine yüklediği yük anlamında çok hayati çok önemlidir. Türkiye'nin 2023 vizyonu için en hayati ve en stratejik seçimi bu 10 Ağustos'ta yaşayacağız" diye konuştu.

Parlamentonun sorumluluklarının mutlaka devam edeceğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ama bir numaranın sorumlulukları artık parlamentonun temsilen seçtiği bir makam temsilinden, millet adına  sorumluluklar yüklenen, milletin yüzde 50'sinden fazlasının oyunu almış olan ve bu oy desteğiyle belki yüzde 60,  65 alacak ve bu oy desteğiyle ülke ve millet adına o vizyona milleti taşıyacak bir lider ve bunun seçimi yapılacak. Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki seviyeye, o yolculuğa gidişinde engellemek isteyenler veya yerinde saymasını isteyenler ve düşünenler bu ülkenin milli iradesiyle zaman zaman çok oynadılar. 1960 darbesini o yolculuk dolayısıyla bu millet yedi. 70 darbesini, 80 darbesini, 28 Şubatı, AK Parti döneminde  parti kapatılma olayını, yüzde 47 oy almış bir siyasi partiye kapatma davası açıldı."

CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletin tam temsili anlamına geldiğini söyleyen Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Onun için birileri diyor ki 'herkesi kucaklayan' veya piyangodan, şapkadan tavşan çıkarır gibi aday çıkarıyorlar. Arkadaşlar milletin yüzde 99'unun tanımadığı hatta kendi milletvekillerinin bile tanımadığı, ben Sayın Ahmet Necdet Sezer ile ilgili buna benzer bir söz söylemiştim. Sayın Ahmet Necdet Sezer'in iyi bir hukukçu olup olmadığına ben bir cümle söylemem. İyi bir insan olup olmadığı konusunda bir cümle söylemem. Ama milli iradenin seçiminde bu masaya siyasi partilerin genel başkanlarını dizerek arkadan sonra 'buyurun bakalım bunu masaya saksı gibi koyduk' derseniz bu milli irade olmaz. Bu milletin temsili olmaz. Bu demokrasi olmaz. Bu milletten yana bir irade olmaz. Şimdi gene kim nereden sufle ettiyse, bizim sevineceğimiz boyutlar var tabii. Neticede biz aday göstermiş olsaydık o zatı muhteremi, 'laiklik elden gidiyor, Türkiye nereye gidiyor, bunun eğitimi nereden, bu nerede doğmuş, bunun yazdığı kitaplar ne, bu bugüne kadar ne yapmış' diye feveran kopartacak olanlar, bu millete bunu nasıl sunacaklarını kıvrım kıvrım kıvranarak sunmaya çalışıyorlar. CHP'li milletvekillerinin yüzde 70'i, 20 gün önce bu kişiyi tanıyor muydu? MHP'li milletvekillerinin yarısı acaba bunu 20 gün önce tanıyor muydu?" Ben 10, 12 yıldır tanıyorum. Şahsıyla ilgili söyleyeceğim hiçbir şey olmaz."

Bazı kesimlerin Türkiye'nin gelişmesi için bir çaba harcamadığını aktaran Müezzinoğlu, "80 yıldır, 90 yıldır 'aman milli iradenin eli elimizde olsun. Ümüğü bizim parmaklarımızın ucunda olsun. İstediğimiz zaman sıkalım' istediler. Hayır artık AK Parti var Recep Tayyip Erdoğan var.  Milletle alay eder gibi, milletle dalga geçer gibi arkadaşlar kendilerinin bile bilmediği ve tanımadığı ama kapalı kapılar arkasında, ta 2011 tarihinde köşe yazılarına düşmüş bir senaryonun uygulaması bugün yine milletin üzerinden yürütmeye çalışmak kimsenin hakkı değil. İnşallah 10 Ağustos günü görecekler hadleri de değil" diye konuştu.

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı ve Trakya Birlik Genel Müdürü Rafet Sezen ve Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Önder Sarı ile önceki gün dolu nedeniyle Lalapaşa ilçesi Dombay ve Demirköy'deki zarar gören buğday ve ayçiçek ekili tarlaları. inceledi, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ayrıca, köyleri ziyaret ettiği sırada Dombay köyü yol ayrımında bir trafik kazasına rastlayan Müezzinoğlu, ambulanstaki iki yaralıya geçmiş olsun dileğinde bulundu. - Edirne

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title