Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'Üslup' Açıklaması

Güncelleme:

Edirne'de sanayi esnafını ziyaret eden Müezzinoğlu, AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen için oy istedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben bu yıl yapılacak seçimlerin siyasi üslup gerginliği açısından son dönem olduğu kanaatindeyim. Bundan sonra artık milletin sandıktaki iradesi, milletin vicdanı hükmeden olacak, yön veren olacak" dedi.

Müezzinoğlu, ziyaretleri sırasında bir gazetecinin, "Seçim çalışmaları ve mitinglerde siyasilerin üslubunun geçmişe göre daha sert olmasının nedeni nedir?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Türkiye demokrasisi emekleme sürecinden bir türlü sağlıklı yürüme sürecine geçemedi. Yaklaşık 50, 55 yıldır mili iradenin hukukuyla seçim atmosferlerinde oynamalar ve hep kapalı kapılar arkasında planlar yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Bu süreçler ortadan kalktığı zaman demokrasi ve siyasi üslup inanıyorum ki daha medeni, daha çağdaş bir ortama dönecektir."

Müezzinoğlu, siyasi üslup konusundaki temel sorunun, milli iradenin hukukunun, sandık hukukunun bir türlü korunamamış olması veya birilerinin kapalı kapılar arkasında buna müdahale etme hakkını kendinde görmesi olduğunu ifade etti.
 
"MİLLETİN VİCDANI HÜKMEDEN OLACAK"

Müezzinoğlu, siyasetin, vatandaş, millet ve ülke için yapıldığını anımsattı. Ülke, millet ve vatan için yapılan siyasetin üslubunun da millet adına olması gerektiğini vurgulayan Müezinoğlu, şöyle konuştu:

"Birileri gruplar adına, çıkar çevreleri adına yapmaya çalışınca tabii ki üslup da değişiyor, geriliyor. İnancım şu ki, gerek 30 Mart ama en önemlisi Türkiye kendi cumhurbaşkanını seçme süreçlerini sağlıklı başardıktan sonra bu fırtınaları atlatacaktır. Ben bu yıl yapılacak seçimlerin siyasi üslup gerginliği açısından son dönem olduğu kanaatindeyim. Bundan sonra artık milletin sandıktaki iradesi, milletin vicdanı hükmeden olacak, yön veren olacak. Daha önceleri bunu değişik senaryolarla farklı noktalara taşımayı başaranlar gene böyle bir senaryo peşinde koştular ama son denemeler olduğu kanaatindeyim. İstiyorum ki milletimiz kazansın, demokrasi kazansın, sandık kazansın, milletin değerleri kazansın. Milletin değerlerine yakışmayan ortamları yaşıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Günşen Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title