Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık Bakanı Müezzinoğlu rap gösterisi izlerken- Rap gösterisi- Müezinoğlu'nun konuşması- Müezzinoğlu'nun konuşmadan sonra fotoğraf çektirmesi - Müezzinoğlu'nun çocuklara forma dağıtması - Kanal 16'nın açılış töreni - Müezzinoğlu'nun kanal önünde fotoğraf çektirmesi - Müezzinoğlu'nun kanalda canlı yayına katılması - "Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz" Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağlık Bakanı Müezzinoğlu rap gösterisi izlerken- Rap gösterisi- Müezinoğlu'nun konuşması- Müezzinoğlu'nun konuşmadan sonra fotoğraf çektirmesi - Müezzinoğlu'nun çocuklara forma dağıtması - Kanal 16'nın açılış töreni - Müezzinoğlu'nun kanal önünde fotoğraf çektirmesi - Müezzinoğlu'nun kanalda canlı yayına katılması - "Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz" Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz" dedi. Kütahya'daki programlarının ardından Bursa'ya gelen Müezzinoğlu, Nilüfer ilçesinde, Kanal 16 Televizyonu'nun açılışına katıldı. Müezzinoğlu, açılışın ardından kanalın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir'in hazırlayıp sunduğu "Seçim Platformu" programının canlı yayınına konuk oldu.Daha sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne (AKKM) geçen Müezzinoğlu, Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) kan kardeşleri ve gönüllüleri buluşma gecesine katıldı.Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu derneğin yöneticilerinin talasemi ve hemofili hastalarının derdiyle dertlendiğini ve onların hayata tutunabilmesi anlayışıyla hareket ettiğini söyledi.Müezzinoğlu, "Türkiye'de daha sağlıklı olabilme adına bu çemberleri çok genişletmemiz lazım. Böbrek yetmezliği olan çocuklarımız var. Kemik iliği bekleyen lösemili çocuklarımız var. Bizim de fedakarlık konusunda sorumluluklarımız var. Bize lazım olmayanı, bir başkasında olmadığı zaman feda etme gibi bir sorumluluğu hayatımızın merkezine almamız lazım" dedi.Müezzinoğlu, sağlam bünyeye sahip olan insanların yılda iki defa kan vermesinin sağlık açısından faydalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Sağlık Bakanlığı olarak Kızılay ile çok önemli projelere imza atıyoruz. Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz. Bu anlamda hem tedavide daha güçlü olacağız hem de bu ürünleri ülkesinde üretebilen bir ülke ve millet olacağız. İnşallah geleceğimiz daha güçlü olacak."Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, dernek kurucularına, yöneticilerine ve bağışçılara plaket verdi. Hemofili ve talasemi hastası çocuklara da oyuncak dağıtan Müezzinoğlu, geceden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Hasan Özdemir Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title