Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ağrı'da

Bakan Müezzinoğlu: "(Soma'daki maden faciası) Keşke büyük oranda onların hepsi yaralı olsaydı da biz hastanelerimizde onları tedavi ediyor olsaydık" "Bu tür facialardan da alınması gereken dersleri de gerek işletmeler gerek yöneticiler alır ve bundan sonraki süreçte de bu acıları yaşamayız"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Keşke büyük oranda onların hepsi yaralı olsaydı da biz hastanelerimizde onları tedavi ediyor olsaydık" dedi.

Sağlık alanında yapımı tamamlanan ve devam eden tesisleri ziyaret etmek için Ağrı'ya gelen Bakan Müezzinoğlu'nu Ağrı Havalimanı'nda, Vali Mehmet Tekinaslan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti milletvekilleri Ekrem Çelebi, Fatma Salman ve Mehmet Kerim Yıldız ile öteki ilgililer karşıladı.

Buradan yapımı devam eden Ağrı Suçatağı Devlet Hastanesi'ne geçen Müezzinoğlu, inşaatı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Hastane inşaatında çalışan işçilerle de sohbet eden Müezzinoğlu, sigara içen işçilere sigarayı bırakmaları konusunda tavsiye de bulundu. Müezzinoğlu'nun sigarayı bırakacak işçiye bir maaş ikramiye vereceğini söylemesi üzerine teklifi kabul eden bir işçinin ismi bakanın danışmanları tarafından alındı.

Daha sonra şantiye binasına geçen Müezzinoğlu'na, Ağrı'daki sağlık faaliyetleri hakkında brifing verildi.

Müezzinoğlu, brifingin ardından yaptığı açıklamada, Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin, bu tür facialardan alınması gereken dersler olduğuna vurgu yaparak, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Bakan Müezzinoğlu, "Keşke büyük oranda onların hepsi yaralı olsaydı da biz hastanelerimizde onları tedavi ediyor olsaydık ama ciddi bir felaketi yaşadık ümit ederim ki bu tür faciaları bu millet yaşamaz. Bu tür facialardan da alınması gereken dersleri de gerek işletmeler gerek yöneticiler alır ve bundan sonraki süreçte de bu acıları yaşamayız" diye konuştu.

Bu acılı süreç içinde milletin birlik ve beraberliğini yakından gördüğünü kaydeden Müezzinoğlu şöyle devam etti:

"Bu milletin yaşadığı felaketlerde, birbirine sarılmasını, kenetlenmesini gördük. Türkçe'mizdeki 'Acılar ve sıkıntılar paylaştıkça azalır' sözünün ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu yaşadık. Dün ve önceki gün Soma'da, Kırkağaç'ta, Akhisar'da gerek ailelerle gerek hastalarımızla gerekse madendeki çalışmalarla ilgili gözlemlerimde, bu milletin ferasetini, sağduyusunu gördüm. Milletim adına da onur duydum. Kamuoyuna da yansıyan bir yaralımızın ambulanstaki örtülerin kirlenmemesi için 'Çizmelerimi çıkarayım mı' diyecek kadarda kamuyu düşünen özverili Murat kardeşimiz bu milletimizin evladı aynı zamanda da Ağrılı. O nedenle bir Ağrılı kardeşimizin bu milletin değerlerinin temsilciliğini acılı halinde, yaralı halinde, şok halinde bile nasıl yansıttığını yaşattığını örnek bir hareket olarak da burada vurgulamak isterim."

"Ağrı'nın toplam yatak sayısı 230'lardayken bugün 739'dur"

Müezzinoğlu, sağlık çalışmalarını değerlendirmek için devlet hastanesi inşaatını denetlediklerini belirterek, şu anda inşaatta iki vardiya şeklinde 200 civarında çalışan olduğunu, önümüzdeki bir iki ayın içersinde kademeli olarak bu sayının 500 rakamına çıkarılacağını kaydetti.

Hastanenin 29 Ekim 2015'te tamamlanacağını ve bu süreçten sonra Ağrı'da sağlık alanında sorun kalamayacağına inandığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Son derece modern ileri teknoloji ile donatılan 10 tane ameliyathanesiyle tomografisi, monografileri, laboratuvar teknolojisiyle Ağrı için bu bölgede vizyonel bir hastahaneyi 29 Ekim 2015 tarihinde müteahhitten teslim alma sözünü aldık. Buradan vatandaşlarımıza 1,5 yıllık bir sabır dönemi istiyoruz.  2015'in 29 Ekim'inde Ağrı'nın sağlık sorunlarının büyük çoğunluğunu fiziki mekan kadro ve teknoloji anlamında çözmüş olacağız. Ağrı'nın toplam yatak sayısı 230'lardayken bugün 739'dur."

"20 bin uzman hekim açığımız var"

Türkiye'de sağlık alanındaki gelişmelere paralel olarak uzman hekim sayısının yetersiz olduğunu, bunu çözmek için tıp fakültelerinin kontenjanını artırdıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Türkiye kamuoyu şunu bilmeli ki şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 20 bin uzman hekim açığımız var. 10 bin pratisyen hekim açığımız var" şeklinde konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Ağrı Havalimanı 29 Ekim Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title