Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Adana'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adana Şehir Hastanesi inşaatıyla ilgili, bu tür hizmetleri, milletten aldığımız güçle, kendilerine duydukları öz güvenle yaptıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, merkez Yüreğir ilçesindeki hastane inşaatını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, sağlık alanındaki hizmetleri sürdüreceklerini vurguladı.

İnsan odaklı hizmeti ön planda tuttuklarına dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Tüm bu devasa hizmetleri milletimizden aldığımız güçle ve kendimize duyduğumuz öz güvenle yapıyoruz. Hizmetleri, bundan sonra da tünellerle otobanlarla hastanelerle sürdüreceğiz. Bir hekim olarak 2000'li yılların başında, zaman zaman televizyon haberlerinde şu cümleleri duyunca hayıflanırdım. ' Almanya'da bir Alman turist Antalya'ya gelmiş, trafik kazası geçirmiş, ülkesini aramış, Almanya'dan ambulans uçak gelmiş, vatandaşını alıp gitmiş.' Bunu izleyenler, 'Adamların vatandaşları ne kadar değerli. Biz o günleri görmeyiz, o günler bizim için hayal' diyordu ama 2001, 2002'de bir şeyler değişmeye başladı. Millet sevdasından vazgeçmeyen Recep Tayyip Erdoğan, dedi ki, 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de olacak.' İşte bu eserler o günlerin sonucudur."

Müezzinoğlu, hayallerinde millet, eser sevdası olanların rüyalarında da bunları göreceğini belirterek, "Kameralarla merkezden bu inşaatı günlük takip ediyoruz. Çünkü hayallerimiz var. Hastanelerini de otobanlarını da yapacağız. Bu ülkeye, 2023'te 2 trilyon dolar bütçesi, gayri safi kişi başına düşen geliri 20 bin doların üzerinde olan günleri yaşatacağız. Muasır medeniyet seviyesindeki bu hedefe milletle yürüyeceğiz" diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük de daha önce görev yaptıkları yerlerde, temelini attıkları yatırımların açılış törenlerini göremediklerini vurgulayarak, "Bizim görev süremiz doluyor, yatırımlar bitmiyordu. Artık öyle değil. Başlıyor ve bitiriliyor. Artık görev süremiz dolmadan temelini attıklarımızın açılışlarını da görüyoruz" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da Adana'nın bir hayalini gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, milletvekilliğinin ilk döneminde bu fikri ortaya attığını, bazılarının buna inanmadığını anlattı.

İnşaatı yapan Rönesans Holding'in Başkanı Erman Ilıcak da bin 100'ün üzerinde personelin çalıştığı hastaneyi 30 ayda bitirmeyi hedeflediklerini belirterek,  proje tamamlandığında, günlük ortalama bini acil, 15 bin hastaya hizmet verileceğini bildirdi.

Ilıcak, hastanede 2 bin 650'si tıbbi olmak üzere 5 bin 100 personelin görev yapacağını, yılda 5 milyon hastanın tedavi görebileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakanı Müezzinoğlu, inşaattaki bir kolona, depreme dayanıklılığı artıran sismik izolatörün yerleştirilmesini izledi, iş güvenliği konusunda alınan önlemleri inceledi, işçilerle yemek yedi.

Müezzinoğlu, açılışın ardından merkez Sarıçam ilçesinde esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Yüreğir Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title