Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Balkanlar'da okullarımız, mezarlıklarımız, köprülerimiz, medreselerimiz, camilerimiz ve tekkelerimiz, önemli değerlerimiz var. Oralara sahip çıkmak, oraların kültürünü burada yaşamak, geleceğe bunları güçlü bir şekilde taşıyabilmek, hepimizin sorumluluğu ve görevidir" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Balkanlar'da okullarımız, mezarlıklarımız, köprülerimiz, medreselerimiz, camilerimiz ve tekkelerimiz, önemli değerlerimiz var. Oralara sahip çıkmak, oraların kültürünü burada yaşamak, geleceğe bunları güçlü bir şekilde taşıyabilmek, hepimizin sorumluluğu ve görevidir" dedi.

Yalova'da partisinin Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunu ziyaret eden ve esnafla bir araya gelen Müezzinoğlu, aynı mahalledeki Balkanevi'ne de uğradı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Yalova Şube Başkanı Lütfi Özgür ve beraberindeki dernek temsilcileriyle sohbet eden Müezzinoğlu, Balkanlar'da Türklerin de yaşadığını hatırlattı.

Balkanlar'ı unutmadıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Balkanlar'da okullarımız, mezarlıklarımız, köprülerimiz, medreselerimiz, camilerimiz ve tekkelerimiz, önemli değerlerimiz var. Oralara sahip çıkmak, oraların kültürünü burada yaşamak, geleceğe bunları güçlü bir şekilde taşıyabilmek, hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Dünümüzü unutmadan yarınlara beraber yürüyeceğiz. Balkan insanlarımızın güzel bir özelliği var; bunu üç kelimeyle ifade etmek istiyorum. Balkanlar'ın insanı mütevazıdır. Mütevaziliğimizle her yerde saygı gösterilen ve önemsenen kişiler oluruz. Bunun yanında bir de merhametli olmak var. Fukarayı, darda, zorda olanı kendimiz çok zorda, darda kaldığımız için sıkıntının ne olduğunu bilen bir tarzımız var. Onu da çok iyi yaşıyoruz. Üçüncüsü de Balkan insanı merttir. Balkanlar'ın insanı, sözüne güvenilen, dürüst ve çalışkandır. Bütün bunlarla geleceğe yürüyeceğiz."

Müezzinoğlu, Türkiye'de Balkan insanıyla omuz omuza güçlü yürümek, onları daha yakından tanımak, iki tarafın dinamikleri ve kültürünü yüceltmek, o coğrafyaya daha çok katkı sağlamak için bazı platformlar kurulduğunu anlattı.

Bu konuda birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesini, güzellikler, zenginlikler üretilmesini dileyen Müezzinoğlu, "Aramızdan yeni yeni simalar, yöneticiler çıkartalım. Bir adım öne çıkmakta cesur olalım çünkü çektiğimiz sıkıntılar dolayısıyla zaman zaman bir adım geride duruyoruz. Seyirci olmaktansa maça giren, oyunun içinde rol üstlenen olmalıyız. 'Ben' değil, 'biz' diyerek daha güçlü adımları beraber atmalıyız" diye konuştu.

Müezzinoğlu, daha sonra Çınarcık Devlet Hastanesi'nde yatan bazı hastaları ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Gaziosmanpaşa Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title