Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasına ilişkin, "Ben dahiliye uzmanıyım. Bir dahiliye uzmanı olarak safra kesesi ameliyatı yapamam. Yaparsam kendimi tutuklu olarak bulurum" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasına ilişkin, "Ben dahiliye uzmanıyım. Bir dahiliye uzmanı olarak safra kesesi ameliyatı yapamam. Yaparsam kendimi tutuklu olarak bulurum" dedi.

Bursa-İzmir karayolunun Başköy mevkisindeki Marmarabirlik tesislerini ziyaret eden Müezzinoğlu, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve çalışanlarla bir araya geldi.

Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Müezzinoğlu'na bir gazeteci, hakim Özçelik'in tutuklanmasına ilişkin görüşlerini sordu.

Müezzinoğlu, soruyu şöyle yanıtladı:

"Ben dahiliye uzmanıyım. Bir dahiliye uzmanı olarak safra kesesi ameliyatı yapamam. Yaparsam kendimi tutuklu olarak bulurum. Herkes işini yapacak. O, ceza mahkemelerindeyse, davayı sulh mahkemeleri görüyorsa, yani kendisini hem cerrah hem beyin cerrahı hem kardiyolog hem dahiliyeci hem de çocuk uzmanı görme hakkı yok hiçbir hakimin. Herkes yaptığı yanlışın farkında olacak. Bu millete kim yanlış yapıyorsa cezasını çekecektir. Kim doğru, iyi yapıyorsa da millet ona ödülünü verecektir."

"Zeytin ve yağında çok daha güçlü marka algısını oluşturmak lazım"

Zeytin ve yağının, Sağlık Bakanlığı olarak en çok önemsedikleri gıdaların başında geldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, bunları "sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz" diye nitelendirdi.

Türkiye'nin bu alanda üretiminin güçlü, tüketimindeki algının ise yetersiz olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "İnşallah Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve biz öncülük yaparız ve kamu spotları konusunda hem zeytin hem de zeytinyağı açısından ön plana çıkarma gayreti içinde oluruz. Üreticinin tüketim fazlasına değil, öncelikle bilinç sağlığını merkeze alan sağlıklı yaşam sürmesine katkı sağlayacak en önemli unsurlardan olarak kamuoyunu, özellikle gençlerin algısına yerleştirebilirsek görevimizi de yapmış oluruz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, AK Parti iktidarında, zeytin fidanı dikme konusunda mevcut sayının 4 kat artırıldığına işaret ederek, bunun da hem ürünün daha çok üretilmesi hem de zeytincilikle geçinen aile sayısının çoğalmasına katkı sağladığını anlattı.

Marmarabirlik ve bu anlamdaki diğer üretici birliklere zeytinyağı konusunda önemli görevler düştüğüne dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Çok daha güçlü bir marka algısını oluşturmak lazım. Pazarlamayı çok daha güçlü yapmak lazım. Batı Trakya doğumluyum, kalamata zeytininin Amerika'da da Ortadoğu'da da marka olarak, algı olarak var olduğunu gittiğimde görüyorum. İtalya'nın zeytinyağını paketlemesi, ambalajlaması ve bunu bir marka gibi sunması konusunda, bizim yağımızı onlar paketleyerek katma değeri onların aldığını duyuyorum. Dolayısıyla burada üreticiliğimizin pazarlamaya giden boyutunda çok daha titiz davranmamız, buralara yeni yeni farklılıklar oluşturmamız ve dünyaya kendi ürünümüzü kendimiz güçlü bir şekilde pazarlayabilecek stratejileri de oluşturmamız gerektiğine inanıyorum. Bunun için bize düşen ne varsa diğer bakanlıklarımızın da öncülüğünde katkı sağlayarak elimizden geleni yaparız."

Asa ise kurumun, faaliyetlerine başladığı 1954'ten bu yana en karlı dönemini, devletin destekleri sayesinde son 5 yılda geçirdiğini aktardı.

Karlılık rekorunu, geçen sene 41 milyon lira ve 36 bin 200 ton ürün satışıyla kırdıkları bilgisini veren Asa, tüketimin artırılması için sütte olduğu gibi okullarda da zeytin dağıtılabileceğini, çiftçilerin bu alanda üretime yönelmesi için kamu spotu hazırlanabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Asliye Ceza Mahkemesi Mehmet Müezzinoğlu Metin Özçelik İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title