Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"(Dağdaki çoban, karnını kaşıyan, aklı yetmez) diye tarif ettiğiniz o cumhur, cumhuriyetle buluştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "(Dağdaki çoban, karnını kaşıyan, aklı yetmez) diye tarif ettiğiniz o cumhur, cumhuriyetle buluştu. Bundan sonra inşallah 2023 vizyonunda cumhur ne derse Türkiye'de o olacak. Kapılı kapılar arkasında tuzak kuranlar düşünsün. Kurdukları tuzaklara kendileri düşecek çünkü biz milletin partisiyiz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Edirne 5. Olağan Kongresi'nin gerçekleştirildiği Mimar Sinan Spor Salonu'na kendi kullandığı otomobille geldi. Müezzinoğlu, soru üzerine, İstanbul'dan Edirne'ye kadar aracıyla geldiğini belirterek, otomobil kullanmayı özlediğini ifade etti.

Davulla karşılanan Müezzinoğlu, salona partilileri selamlayarak girdi.

Müezzinoğlu, kongrede, AK Parti kongrelerinde "Kim başkan olacak" değil millete kimin daha fazla hizmet edeceği yarışlarının yapıldığını söyledi.

AK Parti'nin gücünü faiz lobisinden, medyadan, Pensilvanya'dan değil milletten aldığını belirten Müezzinoğlu, "Birileri milletin ensesinde boza pişirmeye alışmış olabilir, birileri milletin ümüğünü sıkarak cebini hortumlamaya alışmış olabilir ama başaramayacaklar çünkü milletle beraber yürüyen bir AK Parti ve AK Parti kadroları var" diye konuştu.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin 2001 yılındaki kuruluşunda, dönemin Genel Başkanı şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ey kamuoyu, Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözlerinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun ki hangi kalemi konuşursanız konuşun Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi değil ve olmayacak. Sen milletin oylarıyla iktidar olmuş partiye kapatma davası açabilirsin, sen eşi başörtülü diye başbakan yardımcımıza 'Cumhurbaşkanı adayı olamaz' diyebilirsin, 27 Nisan bildirileri yayınlayabilirsin ama olmaz çünkü Recep Tayyip Erdoğan var, çünkü AK Parti var. Ey faiz lobisi, ey milletin ümüğünü sıkmaya, sömürmeye alışık olanlar, faizlerin yüzde dörtlere, beşlere düşmesinden rahatsız olanlar, istikrardan rahatsız olup faizden geçinmeye alışık olanlar, sen milletin ümüğünü sıkarak cebini doldurmaya alışmış olabilirsin artık ama 'Türkiye hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen AK Parti var."

Müezzinoğlu, Gezi Parkı odaklı gelişmelere de değinerek, "Faizler düştüğü süreçte İstanbul'da, Taksim'de, 8 - 10 ağacın yerinin değiştirilmesini sorun yaparak Gezi hareketi başlatanlar esasında millet iradesine tuzak kurmak isteyenler, Yalova'da ağaçlar sökülürken sessiz kalanlar, bu milletin iradesine değer vermeyenler, milletin iradesiyle yürümekten onur duyamayanlar, halkın yanında olamayanlar ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" ifadelerini kullandı.

"Tuzaklara kendileri düşecek"

Müezzinoğlu, millete kurulan tuzakların, iktidar sayesinde milletin lehine yeni bir alan açtığını söyledi.

"Cumhurbaşkanı seçilemezsin, eşi başörtülü olan biri cumhurbaşkanı olamaz" diyerek milletin önünü tıkayanların, bunu Anayasa Mahkemesi'nden de "TBMM 367 olmadan toplanamaz" diyerek hukukun en üst makamından, en acı, en acımasız, milli iradeye ihanetin en büyük kararını çıkartan bu mekanizmanın, milletin karşısında dik duran AK Parti tarafından asla kabul edilmediğini aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Madem millete bedel ödetiyorsunuz, elinizdeki imkanları milletin aleyhine kullanıyorsunuz o halde bırakalım cumhur, başkanını seçsin. Cumhur, başkanını seçti. Başlarına daha büyük bir belayı aldılar. Artık tuzak kuramayacaksınız çünkü artık cumhuriyetin taşları yerine oturuyor. (Dağdaki çoban, karnını kaşıyan, aklı yetmez) diye tarif ettiğiniz o cumhur, cumhuriyetle buluştu. Bundan sonra inşallah 2023 vizyonunda cumhur ne derse Türkiye'de o olacak. Kapılı kapılar arkasında tuzak kuranlar düşünsün. Kurdukları tuzaklara kendileri düşecek çünkü biz milletin partisiyiz."

Müezzinoğlu, eline, CHP'lilerin büyük çoğunluğunun partilerinin iktidara geleceğine inanmadığı sonucunun çıktığı bir anketin geçtiğini dile getirdi. Ankete göre, CHP'lilerin yüzde 83'ünün partilerinin iktidar olacağına inanmadığını aktaran Müezzinoğlu, şunları anlattı:

"CHP'li vatandaşlarla bir arada oluyoruz. Onlar da bizim için değerli, saygın. Bazıları diyor ki, 'Esasında ben CHP'liyim, AK Parti'ye de oy vermeyeceğim ama sizin iktidarda olmanızı istiyorum çünkü bunu bizimkiler başaramaz' diyor. Şişli örneğinde olduğu gibi rezaletin biri bin para çünkü onlar hep kendilerini düşündüler.Asla Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü olmadı. Asla 'Bu millete muasır medeniyetler seviyesindeki yer yakışır' sözü olmadı. Onlar yalnız Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatmaya alıştılar."

Konuşmasına, gençlerin yaptığı tezahürata teşekkür eden Müezzinoğlu, seçimden sonra gençlere 18 yaşından itibaren seçilme hakkı verilebileceğinin de müjdesini verdi.

Gece uçuşlu helikopterler geliyor

Müezzinoğlu, bugün Tekirdağ'da 798 ambulansın dağıtımının yapılacağını anımsattı. 2002'de Türkiye'nin toplam ambulans sayısının 614 olduğunu bunların çoğunun tıbbi donanım açısından içerisinde neredeyse hiçbir şey bulunmadığını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Çoğunun da mazotu yoktu. Şimdi bu kardeşiniz 24 Ocak'ta bakanlıkta ikinci yılını dolduracak. Geldiği günden bugüne bin 980 ambulansı bu ülkenin hizmetine sunduk biz. Bunların böyle bir derdi yok. Paletli, obez, hamile ambulansları, kameralı ambulanslar, ambulans helikopterler, ambulans uçaklar... Ey CHP ambulans uçağın ne olduğunu anlayabildiniz mi."

Müezzinoğlu, sağlıkta AK Parti iktidarıyla çağ atlandığını vurguladı. Bu yıl gece uçuşlu ambulans helikopterlerin hizmete gireceğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları anlattı:

"Bugüne kadar, gün doğumundan gün batımına kadardı. Şimdi gün batımından gün doğumuna kadarda gecenin hangi saati olursa olsun gece uçuşlu ambulans helikopterleri de devreye girecek. Ey ilericiyim diyen yobazlar, ey Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatanlar, muasır medeniyet seviyesindeki Türkiye bu. Avusturyalı yazar Pat Mesiti'nin 'Hayalleri olanlar asla uyumaz' adlı kitabı var. AK Parti kadroları bu. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet  Davutoğlu kim olursa olsun bütün gün hayalleri bu millet. Uykuya dalarken, uykudan uyandığında o hayallerle. Hayalleri olan kadrolarız."

Müezzinoğlu, ülke, milletin geleceği, masum ve mazlum milletler adına hayalleri olduğunu vurguladı. Bunun için Somali'de, Sudan'da, Pakistan'da hastane açtıklarını, hastane işlettiklerini, Kırgızistan'da hastane yaptıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Onun için Almanya'da da hastane açıp hastane işleteceğiz. Orada bizim vatandaşlarımız var. Türkiye artık kabuğunu kıran bir ülke" dedi.

Müezzinoğlu, yeniden Edirne'den milletvekili adayı olmasını isteyen teşkilat üyelerinin açtığı "Cihad meydanını pehlivansız bırakma bakanım" pankartı üzerine ise şöyle konuştu:

"Necla Akben gibi 'Gelecek seçilemeden gidecek' dediler, 'Edirne'de başka kimse yok muydu' dediler. Sonra baktılar ki seçilecek, 'Seçilecek ama gelmeyecek' dediler. Sonra baktılar ki onların seçtiklerinden daha çok Edirne'ye geldi. 'Hah bakan oldu artık yoğunluktan uğrayamaz' dediler ama baktılar ki gene geliyor. Geldiğim gün ben hayatımda hiç fitneci, fesatçıya yer vermedim. Edirnelinin gönlüne, gözüne baktım. 56 binden 80 bine bu camiayla aldığımız oyu çıkarttık. İnşallah bu oy oranının 140 binlere taşıyacağız. CHP'lilerin seçtiği 2 Edirne milletvekili nerede, 1'e indi. Hani söz vermiştiniz halka."

Bu arada kongrenin gerçekleştirildiği salonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden bir kadın, polis tarafından dışarı çıkarıldı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan ak parti türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title