Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"Bu millete tuzak kuranlar, bu milletin gelişmesinde, bu milletin büyümesinde, bu milletin yarınlara umutla güvenle bakmasından rahatsız oluyorlar, yeni yeni tuzaklar kuruyorlar.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millete tuzak kuranlar, bu milletin gelişmesinde, bu milletin büyümesinde, bu milletin yarınlara umutla güvenle bakmasından rahatsız oluyorlar, yeni yeni tuzaklar kuruyorlar. Ama  ne yaparlarsa yapsınlar artık başaramayacaklar. Çünkü siz varsınız, AK Parti var, Recep Tayyip  Erdoğan var" dedi.

İpsala'nın Yenikarpuzlu beldesine giden Bakan Müezzinoğlu, bir kahvehaneyi ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Beldede bir aileye de taziye ziyaretinde bulunan Müezzinoğlu, daha Yenikarpuzlu Belediyesi önünde halka hitap etti.

İktidar olduklarında Türkiye'nin milli bütçesinin 230 milyar dolar olduğunu, şimdi bu rakamı 800 milyar dolara çıkardıklarını anlatan Müezzinoğlu, "İnşallah 2023'te onu 2 trilyon dolar yapacağız. O  zaman Yenikarpuzlu, İpsala, Keşan ve Edirne, bir başka olacak. Bazen bu millete tuzak kuranlar, bu milletin gelişmesinde, bu milletin büyümesinde, bu milletin yarınlara umutla güvenle bakmasından rahatsız oluyorlar, yeni yeni tuzaklar kuruyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar artık başaramayacaklar. Çünkü siz varsınız, AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.

CHP ve MHP'lilerin vicdanlarının sesini dinlemesi gerektiğini aktaran Müezzinoğlu, "Bir kalbinizin, bir gönlünüzün sesini dinleyin. Acaba bugün iktidarda son on yıdır Cumhuriyet Halk Partisi olsaydı sağlıkta bu hastaneler olabilir miydi?  Ambulanslarımız, ambulans uçaklarımız olabilir miydi? Ambulans helikopterlerimiz olabilir miydi? Benim yaşlılarım, benim emeklilerim, acaba bugün aile hekimiyle hastanesiyle ilaca ulaşımıyla... Ey Kılıçdaroğlu sen SGK genel müdürüydün millet ilaç bulamıyordu, ilaç" diye konuştu.

- "Türkiye büyük bir millettir"

MHP'nin 1999'dan 2002 yılına kadar iktidar olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı sizdeydi. Bu millet ambulansına mazot koyarsa, ambulans ancak ona gidiyordu. Niye ambulansın mazotu yok. Emniyet araçlarımıza yakıt koyamıyordunuz. Şimdi farklı dönemi yaşıyoruz. Bu kahvehanelerde otuyordunuz. 10 yıl önce Yunanistan'ı örnek gösteriyorduk. İtalya'yı örnek gösteriyorduk. Almanya'yı örnek gösteriyorduk. 'Vay anasını ya' diyorduk. Almanya'dan bir vatandaş Türkiye'ye geldiğinde hastalandığında ülkesini arıyor Almanya'dan ambulans uçak geliyor, Alman vatandaşı alıyor ülkesine götürüyordu. Biz de bu kahvehane köşelerinde diyorduk ki, 'Adamların vatandaşları ne kadar kıymetli.' Kazakistan'da tır şoförümüz kaza yapıyor, ambulans uçağımız gidiyor Kazakistan'dan şoförümüzü alıyor, geliyor. Büyük ülke bu. Büyük millet bu. Muasır medeniyet  seviyesinin üzerindeki Türkiye bu. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerinde sözüne yakışan bu."

Ocak 2003'te "Türkiye memur maaşlarını şubat ve mart ayında ödeyemeyecek" yönünde manşetlerin atıldığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye, 'borçlarımı ödeyemiyorum diye, dünyaya konkordato ilan etmeli. Borçlarını yeniden yapılandırmalı. Türkiye krize giriyor. Memur maaşlarını ödeyemeycek' diyenlere Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye büyük bir millettir, bu milletin imkanları millete yeter ve artar bile' dedi."

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından İpsala'da Roman vatandaşları ziyaret  etti. - Edirne

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title