Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"Ey tuzakçılar, ey darbeciler, ey milli iradenin hak ve hukukuyla çelik çomak oynar gibi oynayanlar; artık oynayamayacaksınız. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve millet var. Bu milletle beraber bütün oyunlarınızı bozduk" "Biz bu milletle beraber yürüyoruz, milletin derdini, kendi derdimiz görüyoruz.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ey tuzakçılar, ey darbeciler, ey milli iradenin hak ve hukukuyla çelik çomak oynar gibi oynayanlar; artık oynayamayacaksınız. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve millet var. Bu milletle beraber bütün oyunlarınızı bozduk" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Bağcılar Engelliler Sarayı'nda Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Yardım ve Kurtarma istasyonlarının da aralarında bulunduğu 6 tesisin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Müezzinoğlu, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin" diyen bir medeniyetin mensupları olduğunu belirterek, hizmet süreçlerinin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

Müezzinoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu ruhu geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

Ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine milletle taşıyacaklarına işaret eden Müezzinoğlu, "O Çanakkale ruhunu unutturmak isteseler de unutmadık, unutturmayacağız. Çanakkale ruhuyla yarınlara birlikte koşacağız" dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını vurgulayarak, "Bugün buralara gelmemizde milletimizle beraber koşmanın, alın teri dökmenin, milletimizin derdini paylaşma anlayışının izleri var. Dünyayla yarışan, dünya ile boy ölçüşen bir noktaya geldik. Biz rüyamızda bile vatandaşımızı görüyoruz, bu ülkenin yarınlarını görüyoruz, hastane görüyoruz, doktor görüyoruz, hasta görüyoruz, gelecek büyük Türkiye görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu milletin geleceği için dua edin"

Müezzinoğlu, milletin geleceği için dua edilmesini isteyerek, şöyle devam etti:

"Çünkü bu milletin kaderiyle oynamak isteyenler var. Hastamızın, fakirimizin, fukaramızın, engellilerimizin, darda olanımızın, gençlerimizin, geleceğimizin kaderi ile oynamak isteyenler var. Bu oyunu birlikte bozacağız. Çünkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bir söz verdi; 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Ey tuzakçılar, ey darbeciler, ey milli iradenin hak ve hukukuyla çelik çomak oynar gibi oynayanlar; artık oynayamayacaksınız. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve millet var. Bu milletle beraber bütün oyunlarınızı bozduk. Ayışığı, Sarıkız, Balyoz, 27 Nisan, birçok tezgah, birçok oyunun peşinden koştunuz. Ama  başaramadınız, başaramayacaksınız. Çünkü biz bu milletle beraber yürüyoruz, milletin derdini, kendi derdimiz görüyoruz. Bu milletin yarınlarını bugünden daha iyi yapmak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var."

Konuşmasının ardından Müezzinoğlu'na, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çeşitli hediyeler takdim etti.

Yıldıztepe İlköğretim Okulu öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı işaret diliyle seslendirdiği ve Engelliler Sarayı halk oyunları ekibinin folklor gösterisi sunduğu törende, engelli Senem Ünal "Kalemin Ucundaki Yaşam" adlı kitabını Bakan Müezzinoğlu'na hediye etti.

Törende, daha sonra Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve beraberindekiler, tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

"Vatandaşın sağduyusu, feraseti hep güçlü olmuştur"

Bakan Müezzinoğlu, "CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçim afişinde engelli bir vatandaşa yer verdi. Daha sonra bu vatandaş sosyal medya üzerinden açıklama yaptı, 'Ben engelli değilim' diye. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Siyasetin belden aşağı kısmı, siyasetin sıradan kısmı, siyasetin rol yapma kısmı bu ülkede bitmiştir. Çünkü AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var. Vatandaşı sap yerine koymak, hiçbir siyasetçinin hakkı da değil, haddi de değil, başarabileceği bir alan da değil. 11 yıldır, kurulduğumuz günden bugüne vatandaş, kimin samimi, kimin rol yaptığını, kimin kendi derdini paylaşarak azaltıp mutluluğunu büyütmeye çalıştığını, kimin de vatandaşı kullanarak kendi mutluluğunu artırmaya çalıştığını okuyor. Vatandaşın sağduyusu, feraseti hep güçlü olmuştur. Vatandaşın ferasetinden, sağduyusundan rahatsız olanlar da hep tuzak kurmuştur, darbe yapmıştır. Tuzakçılarla, darbecilerle, tezgahçılarla hep bir arada olmuştur. Onun için Allah bu milletin yar ve yardımcısıdır. Milletin ferasetinden hiçbir zaman biz AK Parti olarak şikayetçi olmadık."

"Gripte olağanüstü bir durum söz konusu değil"

Bakan Müezzinoğlu, "Son dönemlerde grip salgını arttı. Konuyla ilgili ne diyeceksiniz?" sorusuna karşılık, aralık-ocak aylarında gribin pik yaptığı dönemin yaşandığını söyledi. Müezzinoğlu, "Mevsimin, kış mevsimi gibi geçmemesi de etkili oldu. Grip virüsü daha önce söylenen bir cümleye isyan etti; 'eğer ilaç kullanırsan 7 gün, kullanmazsan bir hafta. Şimdi ilaç kullansan da kullanmasan da 15 gün kadar sürdürürüm' diye dirençli bir yapı kazandı. Şu anda gripte olağanüstü bir durum söz konusu değil" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title