Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Güncelleme:

Müezzinoğlu, "Bu şehir hastaneleriyle ilgili diyorlar ki 'Bunlar sağlığı özelleştiriyor'. Yalan söylüyorlar" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastaneleriyle ilgili sağlık sektörünün özelleştirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, merkez Toroslar ilçesinde düzenlenen Mersin Şehir Hastanesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bin 250 yatak kapasiteli bir hastanenin temelini atacaklarını belirtti.

11 yıl önce sağlıktaki konumun ne olduğunu herkesin çok iyi bildiğinin altını çizen Müezzinoğlu, AK Parti'nin iktidar, Recep Tayyip Erdoğan'ın da Başbakan olmasıyla Türkiye'de farklı bir sürecin başladığını, toplumun her kesiminin hak ettiği bütün sağlık hizmetlerini en kısa ve en ideal yoldan alması için Başbakan Erdoğan'ın çalışma başlattığını söyledi.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesi sayısının 7 binin üzerine çıktığını olduğunu bildiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Yetişkin yoğun bakım sayımız 876'ydı bugün 11 bin rakamına ulaştı. Şimdi artık sağlıkta doktora, hekime, hizmete, radyolojiye, tomografiye, laboratuvara, ilaca ulaşmakta herhangi bir engel tanımıyoruz ve bırakmadık. Şimdi artık yeni hedeflere doğru koşuyoruz. Bu şehir hastaneleriyle dünya standartlarının da üzerinde bir hedefe koşuyoruz. Mersin, bin 250 yataklı bu hastaneyle, kadın doğum, genel, çocuk, onkoolji ve kardiyovasküler cerrahi bölümleriyle, bölgemizin ve ülkemizin sıkıntılı sorunu olan ruhsal sorunlar ya da kötü alışkanlıklardan kurtulma yolunda AMATEM merkezleriyle artık sağlıkta farklı bir bölge olacak."

Türkiye'nin 2023 hedeflerinden rahatsız olanların bulunduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, bu kişilere 30 Mart akşamı milletçe ders verileceğini ifade etti.

2002 yılında 14 olan ağız diş sağlığı merkezi sayısını 125'e çıkardıklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ey Kılıçdaroğlu, sen ağız diş sağlığı merkezinin ne olduğunu bilir misin? Şehir hastanelerinin ne olduğunu bilir misin? Sen ambulans helikopterin ne olduğunu bilir misin? Sen ambulans uçaklarla Kazakistan'dan vatandaşımızın getirilmesinin ne olduğunu bilir misin? Bilmezsin çünkü senin SGK Genel Müdürü olduğu dönemde vatandaş bırak ambulans uçağı, bırak ambulans helikopteri, bırak ambulansı ilaç bulamıyordu. Bu şehir hastaneleriyle ilgili diyorlar ki 'Bunlar sağlığı özelleştiriyor'. Yalan söylüyorlar. Bizim vizyonumuzu, hayallerimizi yakalayamadıkları için, akılları ermediği için zannediyorlar ki özel sektörün imkanlarıyla yaptırdığımız bu hastaneleri özel sektör işletecek. Yok ya. Biz devlet olarak, Sağlık Bakanlığı olarak bu imkanlarla vatandaşımıza Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak diyoruz. Bunun için özel sektör de artık Sağlık Bakanlığı ile yarışamıyor çünkü bu hastaneleri özel sektörün yapıp, işletebilmesi mümkün değil. Biz ancak bunun finansmanını özel sektör ile temin ediyoruz. Burada size hizmet ederken kira bedeli ödeyeceğiz ama bu hastaneler devletin, milletin hastanesi olacak ve bu millete en ideal, en modern hizmetleri burada sunacağız."

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık turizminde öne çıktığını ve 5 yıl sonra bu alandan elde edilen geliri 10 milyar doların üzerine çıkaracaklarını, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde bu rakamın 20-25 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini anlattı.

AK Parti iktidarının yaptığı yatırımlara değinen Müezzinoğlu, "Kanal İstanbul'u yapacağız. 3. boğaz köprüsünü yapacağız. Marmaray'dan sonra araçların geçeceği tüpleri yapıyoruz. Bundan Almanya, İngiltere, Fransa, İsrail rahatsız oluyor ama ey Kılıçdaroğlu sen niye rahatsız oluyorsun? Ey milliyetçi geçinen MHP sen niye rahatsız oluyorsun?" dedi.

Müezzinoğlu, konuşması sırasında vatandaşlar arasındaki küçük çaplı gerginlik üzerine, şunları söyledi:

"Milliyetçi gençler, hizmettedir milliyet. Millet hizmet yaparsan vardır. Millilik ay-yıldızlı bayrağa hizmet etmektedir, milleti kucaklamaktadır, milletle beraber yürümektedir. Bu hizmetlerden rahatsız olmayın. Gelin sizinle beraber yapalım. Hiç rahatsız olmayın. Bu milletle yan yana yürürseniz millet sizinle beraber yapar. Sizi de gün geldi iktidar yaptı, gördü. 3,5 yıl bu ülkeye sağlık hizmeti yaptınız. Memmuniyeti varsa başının üstünde taşır yoksa elinin tersiyle iter, hizmet edecek olanı getirir. Biz 11 yıldır sandıktan başka bir güç tanımadık, tanımıyoruz. O sandığın iradesine tuzak kuranlara inşallah 30 Mart'ta bu millet yeniden bir ders verecek."

Müezzinoğlu'nun konuşması sırasında merkez Toroslar ilçesinin MHP'li belediye başkanı Hamit Tuna tören alanından ayrılmak istedi. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Tuna'nın yanına gidip kendisiyle konuşarak törende kalmasını sağladı.

Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan ise AK Parti hükümetinin yaptıklarının bazılarının hayallerinin bile yetişemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ana muhalefet partisinin genel başkanı, akşama kadar gazete haberleri okuyor, tutturmuş yolsuzluktan bahsediyor. Aynaya bak aynaya. Sen kendini görürsün yolsuz olarak. Yolsuzluk senin partinde, yolsuzluk senin belediyelerinde. Getirdin dosyaları olan insanı İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptın. Dosyaların önünde poz verdin. Kimse sana inanmıyor kusura bakma. Bu millet sana inanmıyor."

Çağlayan, kafatası milliyetçiliği yapmayacaklarını, insanları Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Alevi, Sünni diye ayırmadıklarını sözlerine ekledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise sağlıkta dönüşümün bir örneği olan bu projeyle kentin 2023 hedeflerine daha da yaklaştığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, beraberindeki protokol üyeleriyle Mersin Şehir Hastanesi'nin temelini attı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title