Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin işine geldiği zaman darbe ve müdahale yapan, müdahalelere alkış tutan ve destek veren yapıların ağır bedellerini ödediğini söyledi.

Kent merkezindeki otelde Batı Trakyalılar Dostluk Grubu üyeleri ile bir araya gelen Müezzinoğlu, samimiyete, birlikte hareket etmeye ve birlikte başarma duygusunu paylaşarak zenginleştirmeye ihtiyaç olduğunu anlattı.

Yaşanabilecek en büyük sıkıntının ayrışmak olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, " Türkiye'nin, esasında özü itibarıyla son yıllarda yaşadığı sorun, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' sözüne ne yazık ki sadakatin samimi bir şekilde gösterilmemesinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Ülkenin, milleti merkeze almayan belirli güç odaklarının yönlendirmesiyle siyaset yapanların bedelini ödediğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ülke, işine geldiği zaman darbe ve müdahale yapan, müdahalelere alkış tutan ve destek veren yapıların ağır bedellerini ödedi. Şimdi de kurulmak istenen tuzaklar veye demokrasiden 'Şu parti gitsin de şu parti kalsın' diyenler, dikkat ederseniz milleti merkeze alanlar değil, kendi hesaplarına göre milli iradeyi şekillendirmek isteyen insanlar. Tuzak kuranlar, milli irade benim istediğim gibi olursa başımın üstünde, benim istediğim gibi olmazsa ona 'diktatör' de derim, ona tuzak da kurarım, ona kapatma davası da açarım. Artık 2008'den veya 2010'dan sonra açamıyorlar ama neticede böyle bir güven subabı var.

2008'de iki kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiye kapatma davası açılabildi bu ülkede. Kim? Bir savcı. Niye? 'Laikliğe karşı odak' diye. Neymiş? 'Başörtülüymüş' diye. Hani egemenlik, kayıtsız şartsız milletindi?"

"Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürüyelim"

Müezzinoğlu, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürümenin önemli olduğuna dikkati çekti.

"Millete, milli iradeye, demokrasiye ve Türkiye Büyük Millet Meclisine saygısı olmayan ve istediği zaman müdahale eden anlayışlara karşı duruşumuz da millet adına güçlü olmalı ki o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürüyelim" diyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"60'lı yıllarda muasır medeniyet seviyesinin üzerine yürürken birileri rahatsız oluyor ve darbe yapılıyor. 80'li yıllarda yapılıyor. Yine bakıyorsun, farklı oyunlar yapılıyor. Bir farklı şey de kapatma davaları veya 28 şubat gibi postmodern darbelerde. Türkiye, bunları aşmalı. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir ve Atatürk'ün bu millete vasiyetidir. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedef de diğer vasiyetidir. Bu ikisini birlikte götürebilirsek, o zaman o yolculuğu sağlıklı yapabiliriz. Sağ ayak sağlam değilse, sol ayakla güçlü bir yolculuk yapamayız.

Veya sol ayak sağlam değilse, sağ ayakla güçlü bir yolculuk yapamayız. Biz Batı Trakya'da bize insan gibi, insan hakları çerçevesinde davranmayan bir ülkenin yönetim anlayışının sıkıntısını, zulmünü çektik."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title