Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Onlar konuşur AK Parti yapar. Bu cümleye de itirazım var. Keşke yalnızca konuşsalar. İftira atıyorlar, dedikodu yapıyorlar, tuzak kuruyorlar, kuyu kazıyorlar, milletin kaderiyle oynuyorlar" dedi.

Müezzinoğlu, Panayır Mahallesi'nde Kars Ardahan Derneği'nce düzenlenen geceye katıldı. Gecede konuşan Müezzinoğlu, makamında uğradığı silahlı saldırıcı sonucu yaşamını yitiren Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ı bugün toprağa verdiklerini anımsatarak, çok üzüntülü olduklarını söyledi.

Bu günün ikinci bir üzüntünün de yıl dönümü olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Katil, cani diyoruz ama neticede güzel insanları kaybediyoruz. Tıpkı 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası idam edilen güzel insan Adnan Menderes gibi. Tıpkı, idam edilen o güzel insanlar Polatkan, Zorlu gibi. O gün milli iradenin adına bir darbe yapıldı. Milletin hayalleri adına ve umutları adına birileri darbe yaptı. Milletin seçtiklerini idama götürerek katletti. Esasında demokrasiyi katlettiler, milli iradeyi katlettiler. Milletin değerlerini katlettiler. Hayallerini ve umutlarını katlettiler ve orada hiç utanmadan sıkılmadan 'Hürriyet ve Anayasa Bayramı' dediler. Bugün utanıp sıkılıyorlar ama o gün milletin temsilcilerini idama götürürken gerçekten utanmadan sıkılmadın bayram diyecek kadar da ileri gittiler. İnşallah ülkemiz ve milletimiz bir daha böyle milli irade katliamlarıyla karşı karşıya kalmaz. Bu ülkede 'egemenlik kayıtsız milletindir' diyorsak, milli iradenin hak ve hukukunu koruyacağız. İnşallah 7 Haziran seçimleri milli iradenin adına, yani milletin adına hak ve hukukun korunduğu, milletin hayallerinin ve umutlarının birileri tarafından engellenmediği güçlü süreçlere vesile olur."

Müezzinoğlu, vatandaşların milli iradeye sahip çıkmak adına sandığa gitmesi gerektiğine işaret ederek, "Tercihleriniz ne olursa olsun mutlaka sandığa gitmeliyiz. 'Bu milletin kaderini ben belirliyorum ve milletin kaderine gönlümü koydum, vicdanımı, aklımı koydum. Geleceğe ait hedeflerimi ve düşüncelerimi değerlendirdim ve tercihimi yaptım' diyerek sandığa gitmeliyiz. Etrafımızı da mili iradeye sahip çıkmaya ve sandığa gitme konusunda teşvik etmeliyiz" diye konuştu.

AK Parti'nin milli iradeye karşı yanlış yapanlara karşı hep mertçe ve dik bir duruş sergilediğini ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İki yıllık AK Parti hükümeti döneminde milli iradeye birçok yönden darbe vurmaya çalıştılar. Muhtar dahi olamazsın denilen Recep Tayyip Erdoğan dik durduğu için dokunamadılar. Dik durduğu için bugünkü başarıları yakaladık. Millet arkamızda sağlam durduğu için bu başarıları bugünlere taşıdık. İnşallah bundan sonraki süreçte de milletçe el ve gönül birliği yaparak, demokrasiye, sandığa, milli iradeye, geleceğimize, gelecek nesillerin kaderine hep birlikte sahip çıkacağız."

Sağlık Bakanlığı Almanya'da hastane açacak

Müezzinoğlu, bakanlık olarak Sudan, Somali, Afganistan ve Pakistan'da eğitim ve araştırma hastaneleri açtıklarını, Kırgızistan'deki hastanenin yapımının ise devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şimdi inşallah 3 milyon vatandaşımızın olduğu Almanya'da da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı hastanesini açacak, oradaki vatandaşlarımıza da hizmet edecek. Orada da ay yıldızlı daha güçlü dalgalandıracağız. Onlar konuşur AK Parti yapar. Bu cümleye de itirazım var. Keşke yalnızca konuşsalar. İftira atıyorlar, dedikodu yapıyorlar, tuzak kuruyorlar, kuyu kazıyorlar, milletin kaderiyle oynuyorlar. Bu milletin kaderiyle oynamalarını el birliğiyle bozacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Ardahan Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title