Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milli iradeye düşman olanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "muhtar bile olamazsın" dediğini belirterek, "Milli iradenin karşısında duramazsınız, duramayacaksınız. Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece, AK Parti var olduğu sürece, bu milletle yürüdüğü sürece bilsinler ki milli irade o tuzak kuranları ezip geçecektir. O tuzağa onlar düşecektir. O kazdıkları kuyuya onlar düşecektir. Şayet çok hazımsızlık çekerseniz 7 Haziran akşamı bu millet size soda gönderecektir, merak etmeyin" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Simav ilçesinde yaptırılacak olan 150 yataklı Devlet Hastanesinin temel atma törenine katıldı.

Müezzinoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Simavlıların son 3-4 yıldır hastane konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Milletçe bakıldığı zaman özellikle son 60 yılda bir tarafta "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" denilerek milletin kandırıldığını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Mili iradeye hiç güvenmeyen bir anlayış ve güç odakları 1960'da milli idarenin temsilcilerini, yani Başbakan Adnan Menderesi, Polatkan'ı, Zorlu'yu idama götürdüler. Aslında idam edilen Menderes değildi, idam edilen Polatkan değildi, idam edilen Zorlu değildi, idam edilen milli iradeydi. Milletin umutlarıydı, milletin kaderiydi, milletin hayalleriydi. Onların şahsında tecelli etti ama bu millet yılmadı. Bu millet kaderine sahip çıktı. Milli iradenin hak ve hukukuna sahip çıkanların hep yanında oldu. Ogün milli iradeyi idam edenleri bu millet kendi vicdanında idam etti. Evet, şu anda milli iradenin idam edilen Menderes'i, Zorlu'su, Polatkan'ı milletin gönül tahtında yeri son derece saygın yerde. Onu idam edenler nerede? O idam edilirken alkış tutanlar nerede? Ona destek verenler nerede? Milletin vicdanında en karanlık noktada. En çıkamayacak zibilli karanlık noktada."

Müezzinoğlu, bu güne kadar AK Parti'nin de milletin vicdanında hep saygın olduğunu ve milli iradeyi merkeze aldığını bildirdi.

Milli iradeye düşman olanların Recep Tayyip Erdoğan'a "muhtar bile olamazsın" dediğine işaret eden Müezzinoğlu, "Şimdi ne oldu? Evet, Cumhurun Başkanı oldu. Kim yaptı? Milli irade yaptı. Milli iradenin karşısında duramazsınız, duramayacaksınız. Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece, AK Parti var olduğu sürece, bu milletle yürüdüğü sürece bilsinler ki milli irade o tuzak kuranları ezip geçecektir. O tuzağa onlar düşecektir. O kazdıkları kuyuya onlar düşecektir. Şayet çok hazımsızlık çekerseniz 7 Haziran akşamı bu millet size soda gönderecektir, merak etmeyin" diye konuştu.

Müezzinoğlu, dün Antalya'da toplu açılışlar yaptıklarını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Antalya'dan Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber dönüyoruz. Uçakta, 'yarın Simav'a devlet hastanesinin temel atmasına gideceğim' dedim. Birden rengi kaçtı. Dedi ki 'ya Simav'a hala devlet hastanesini yapmadınız mı? Evet, bu adam dertli, millet derdi var. Hala yapmadınız mı? diye orada rengi kaçtı ve mahcup oldu. Dedim ki 'Sayın Cumhurbaşkanım ne yazık ki 4 yıldır hep belediye engelledi. Allah'a şükürler olsun ki millet 30 Mart'ta önündeki engeli tasfiye etti. Biz de hastanenin temelini atacak noktaya geldik. 'Tüm Simavlı kardeşlerime selamımı söyle' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımın sizlere selamını getirdim. Evet, İnşallah Cumhurun Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece, bu milletin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Bey var olduğu sürece, millette AK Parti yürüdüğü sürece hangi tuzağı kurarsa kursunlar. Hangi engeli koyarlarsa koysunlar mutlaka yapacak, mutlaka başaracağız ve mutlaka hizmete sokacağız."

Tören sonunda, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan tarafından, 1971 yılında daha 18 yaşındayken çekilmiş fotoğrafı bulunan çini tabağın hediye edilmesi Bakan Müezzinoğlu'nu duygulandırdı.

Müezzinoğlu, Simav'ın kendisini ağlatacağını belirterek, "18 yaşımdaki fotoğrafı koymuşlar buraya. Evet, 1971 İstanbul İmam Hatip Lisesi, Recep Tayyip Erdoğan'la sınıf arkadaşı olduğum anlardan bir fotoğraf. Çok teşekkür ederim. Çok farklı bir sürpriz oldu. Bunu bu akşam, hanıma götüreceğim" dedi.

Törene, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz,  Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, İlçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title