Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu -

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Müslümanlar birbirlerine sahip çıkmadıkları sürece, birlikte bir ve beraber olma anlayışını merkeze alamadığımız sürece korkarım ki bu sıkıntılar devam edecektir" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Müslümanlar birbirlerine sahip çıkmadıkları sürece, birlikte bir ve beraber olma anlayışını merkeze alamadığımız sürece korkarım ki bu sıkıntılar devam edecektir" dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından merkez Yıldırım ilçesindeki Yunus Emre Spor Kompleksinde düzenlenen iftara katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını dilerken İslam dünyasında da barış ve adalete vesile olmasını, insanlığa da daha çok barış getirmesini temenni etti.

Müezzinoğlu, İslam dünyasında kan ve gözyaşının olduğunu ifade ederek, "Birilerini suçlamak kolaydır. İsrail'i, Amerika'yı, batıyı suçlamak kolaydır ama kendimize de bir dönüp bakmamız lazım. Müslümanlar birbirlerine sahip çıkmadıkları sürece, birlikte bir ve beraber olma anlayışını merkeze alamadığımız sürece korkarım ki bu sıkıntılar devam edecektir. Dolayısıyla Arap dünyasına da İslam dünyasına da bu ülkenin ve bu milletin duruşunu örnek alacak şekilde tavırlarını yeniden gözden geçirmelerini bu iftar akşamında temenni ediyorum" diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine vasiyet olarak iki cümleyi bıraktığını belirten Müezzinoğlu, bunlardan birinin "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir", diğerinin de "Bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır" olduğunu söyledi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün en önemli ve en tarihi miladının 23 Nisan 1920 olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "O gün henüz daha cumhuriyet kurulmadan bu milletin istiklal mücadelesi verdiği günlerde Büyük Önder 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kuruyor, bu milletin ortak aklı ve ortak değerleriyle ilk cumhuriyetin kuruluş çalışmalarını başlatıyor" dedi.

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerini siyasi tercihlerimiz çerçevesinde değerlendirmemeliyiz"

Müezzinoğlu, artık milletin önünde kapalı kapılar arkasında senaryo yapanlar, tuzak kuranlar, milli iradenin hak ve hukukuna değer vermeyenlerin, yanlış yapanların bundan sonra artık yeni yeni yanlışlara fırsat bulamayacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"O nedenle bu dönemde cumhurbaşkanlığı seçimleri bu milletin kaderi adına tarihi geleceği adına en önemli hayati dönüm noktası olarak gördüğümü sizlerle paylaşmak isterim. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' cümlesi sonra çok partili döneme geçilişi şimdi de ilk defa cumhurun başkanını vatandaşın seçiyor olması o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe güçlü yürüyüşün dinamik yürüyüşün milli iradenin ve milletin ortak aklının hedeflerinin heyecanlı, coşkulu, dinamik bir şekilde yürüyeceği bir süreç olacaktır. Bunu hiçbirimiz siyasi tercihlerimiz çerçevesinde değerlendirmemeliyiz. Bu ülke bizim ülkemiz. Hangi dünya görüşünün mensubu olursak olalım, hangi siyasi partinin mensubu olursak olalım bizim için öncelikli ve asla vazgeçmeyeceğimiz olan ülkenin bir ve beraberlik içinde o büyük hedeflere yürümesidir. Hepimiz bu ülkenin saygın ve onurlu vatandaşlarıyız. Hepimiz bu ülkenin yarınlarının bugünden daha güçlü ve dinamik olmasını istiyoruz. Bu ülkenin ve milletin dünya milletleriyle yarışacak, dünya milletlerine zenginlik sunabilecek değerleri, gücü ve imkanları var. Bu fıtratı var ve inşallah 10 Ağustos günü bu fıtratını güçlü bir şekilde yarınlara umut ve güven olarak dönüşeceği güzel bir demokrasi günü ve gelecek günü olsun diyor ve bu anlamda sizlerden seçim sürecini aktif katılmanızı talep ediyorum."

Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğlu'na, BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse fincan takımı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de plaket hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Batı Trakya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

MERVE:

Müezzinoğlu’nu en çok bu kritik anlarda yaptığı önemli açıklamalardan ötürü takdir ediyorum. Bakanımız halkın gönlünden geçeni söyleyerek bizden bir lider olduğunu kanıtlıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title