Haberler

Mehmet Müezzinoğlu: Biz Tedavi Ettiklerimizin Yaptığı İşe Bakmayız

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, IŞİD mensuplarının tedavi edildiği iddiasıyla ilgili, "Biz tedavi ettiklerimizin yaptığı işe bakmayız. Sağlık mesleği bunu gerektirir. 30 yıldır çok çektiğimiz PKK terörünün, dağdaki teröristlerini de tedavi ettik" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TGRT Haber'de katıldığı programda IŞİD yaralılarının tedavi edilmesi, sigara yasağı, bonzai tehlikesi, Gezi olaylarındaki sağlık imkanları ile ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, IŞİD yaralılarının tedavi edildiği iddiaları için, "Hastaneye gelen herhangi bir yaralının, herhangi bir hekimimizin, acil hizmeti sunan birimimizin IŞİD'li midir, değil midir bilebilmesi söz konusu değil. Velev ki biliyor; bize böyle de getirilebilir. Neticede yaralı ama IŞİD'li. Kimsenin 'bırak ölsün' diyecek hali yok. Meslek etiği ve meslek sorumluğu gereği, 'teröristi tedavi etmeyelim, onu ölüme terk edelim' diye bir bakış açısı, bizi mesleki anlamda zaten yanlış yaptığımız hükmüne götürür. PKK terörü ile 30 yıldır uğraşan bir ülkeyiz biz. Dağdaki PKK'lı terörist yaralandığında da, bizim askerimiz onu aldı ve getirdi tedavisini yaparak, adalete, hukuka, emniyete teslim ettik. Dolayısıyla, bu anlamda bizim gelenin tedavisini yapma gibi görevimiz ve sorumluluğumuz var. Dinine, diline, ırkına, yaptığı işe bakmayız" değerlendirmesinde bulundu.

"GEZİ'DE VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ"

IŞİD yaralılarının tedavi edilmesinin Gezi olayları ile kıyaslanmasına tepki gösteren Müezzinoğlu, "Gezi'deki hekime, olaylarda aktif rol alanlara karşı kıyaslamayı da etik ve ahlaki bulmuyorum. Çünkü Gezi'de sağlık hizmeti için mahrum bırakılan tek bir vatandaşımız olmadı, olamaz da. Ambulanslarımız tahrip edildi. O ambulanslarda çalışan hekimlerimiz, acil personelimiz tahrik edildi, yıpratıldı veya zaman zaman da tacize uğradı. 28 ambulansımızın tahrip edilmesine, oradaki sağlık birimlerimizin rencide edilmesine rağmen biz ne acil hizmetlerinde, ne hastane acillerinde ne de hastanelerdeki diğer tedavilerinde aksaklık ve geri çevirmek olmamıştır. Biz insana hizmet ediyoruz. Gezi'de ne oldu biliyor musunuz? İki kilometre mesafede dört tane hastanemiz olmasına rağmen, ambulans hizmetlerini dinamik veriyor olmamıza rağmen 'Devleti ve bakanlığı tanımıyoruz' diyerek, 'Bir otelin otoparkında biz gönüllü doktorlardan bir revir kurduk' diyerek veya 'Mimarlar ve mühendisler odasında biz revir kurduk, buraya gelenlerin kaydını tutmayız, bu kişilerle ilgili kimseye bilgi vermeyiz' diyerek, devlet ile bakanlığın hukukuna karşı bir direniş oldu. Gönüllü doktor dediklerinin de sonradan ortaya çıktı; üçünün sabıkalı, ikisinin de hekim olmadığı ortaya çıktı. Orada bir komplikasyon olsa, zaten oranın hiçbir ambulans kadar steril bir tedavi imkanı da yok. Ne olacak bu yaralı insanların hali? Burada art niyet var ve yasal değil. Orada vatandaşlar mağdur edildi ve hak, hukukunu da savunmaları imkanı ellerinden alındı. O zaman da vatandaş 'Nerede bu ülkede Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetleri diyecek" şeklinde konuştu.

"MEDENİ DÜNYA KEŞKE, TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALSA"

Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan taşan mültecileri kabul etme noktasında yalnız bırakılması sözü üzerine Müezzinoğlu, "Bölgemizde istikrarın bozulmuş olması, hem Suriye hem de Irak'taki terör dinamikleri yönlendirici olunca, biz de son 4 yıldır özellikle Suriye ve Irak'tan gelen misafirlerimiz ile ilgili ciddi düzeyde yükü, bu millet ve bu ülkeye yakışır şekilde her boyutta kaldırmaya çalışıyoruz. Dünyaya örnek olacak bir dinamizm ile misafirperverlik gösteriyoruz. Bu anlamda ciddi bir başarımız var. Medeni dünya da keşke biraz örnek alabilse ve bu yükü biraz paylaşsa" ifadelerini kullandı.

"BONZAİ, UYUŞTURUCUYU SEMPATİKLEŞTİRMEKTİR"

Büyüyen 'bonzai' tehlikesi üzerine konuşan Sağlık Bakanı, "Bonzai diyerek uyuşturucuyu sempatikleştiriyorlar. Bu bir uyuşturucudur ve ölümle neticelenecek kadar tehlike boyutları risk taşıyor. İnsanları kandırmak için uyuşturucuya 'bonzai' diyorlar. Gençlere, 'Onlara sempatik gösterilenlerin arkasında çok büyük bir tuzak olduğunu fark ettirmemiz lazım' dedi. Mesela nargile... Çok tehlikelidir. Ama elma nargilesi, diyerek ilgi toplamak istiyorlar. Elma nargilesi ne, vitamin mi veriyor? Nargile eşittir, 100 sigaradır" diye uyardı.

"HERKES HER İSTEDİĞİ YERDE SİGARA İÇEMEYECEK"

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yasak sınırları genişletilen sigara düzenlemesi konusunda da çerçeveyi şöyle belirledi:

"Sigara ile mücadelede, çocuk parklarında tamamen yasak uygulanacak. Hazırlıkları yapılıyor, Başbakanlık genelgesi haline getireceğiz. Yetişkin parklarında, yani genel parklarda, bahçenin küçük bir bölümünde belediyeler, 'Sigara içilen alan' gibi bir düzenleme yapacak. AVM'lerin, hastanelerin giriş-çıkış kapılarının belirli bir mesafe ötesinde sigara içilebilecek. 'Yukarıda hastam var diyor' bakıyorsun; kapıda 3 tane, 5 tane sigara içen grup zehir saçıyor. Cami avlusunda da sigara içmek, belirli bir alan dışında yasak olacak. Çay bahçeleri ve açık alan restoranlarda da herkes her oturduğu masada sigara içemeyecek. Kanunu uygulamak konusunda sıkıntı yaşamayacağız." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title