Haberler

Sağlık Bakan Yardımcısı Kandemir

Güncelleme:

Sağlık Bakan Yardımcısı Kandemir: - "Türkiye sağlıkta geldiği nokta itibarıyla çok büyük bir değişimi ve dönüşümü hayata geçirdi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Kandemir: - "Türkiye sağlıkta geldiği nokta itibarıyla çok büyük bir değişimi ve dönüşümü hayata geçirdi. Şimdi de dünyaya örnek teşkil edecek çalışmaların altına imza atıyor" Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Türkiye sağlıkta geldiği nokta itibarıyla çok büyük bir değişimi ve dönüşümü hayata geçirdi. Şimdi de dünyaya örnek teşkil edecek çalışmaların altına imza atıyor" dedi.Sağlık Bakanlığınca Rize'ye tahsis edilen 8 ambulansın dağıtım törenine katılan Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin acil sağlık hizmetlerinde çağ atladığını belirtti.Dünyada acil sağlık hizmetlerinde Türkiye'ye örnek teşkil edecek başka bir ülke olmadığını anlatan Kandemir, "Türkiye sağlıkta geldiği nokta itibarıyla çok büyük bir değişimi ve dönüşümü hayata geçirdi. Şimdi de dünyaya örnek teşkil edecek çalışmaların altına imza atıyor" dedi.Sağlık alanındaki bu değişim ve dönüşümün halka yansıması ve halkın memnuniyetinin kendileri için yeterli olmadığını dile getiren Kandemir. "Biz istiyoruz ki yakaladığımız hizmet standardımızı daha da artırarak, vatandaşımızın ayağına giderek, vatandaşımıza, insanı merkeze koyan bu siyasal anlayışın sağlıkta neler yaptığını daha fazla hissettirelim. Daha ciddi, daha iyi hizmetler yapalım. Yaptıklarımızı bu anlamda yeterli görmüyoruz. Dünya ölçeğinin çok çok üzerinde hizmet veriyor olsak da eksiklerimiz olduğuna inanıyoruz ve diyoruz ki dünyada her alanda Türkiye bir numara olana kadar durmadan, yorulmadan koşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.Kandemir, sağlıkta Türkiye'nin sadece kendine yetebilen bir ülke konumundan çıkacağını kaydederek, "Tüketen bir ülkeden çıkarak üreten ülke konumuna gececeğiz. Yani sadece kendi vatandaşlarına hizmet vermekten çıkacak, hem bölgesine hem de dünyaya sağlık ihraç edebilecek bir konuma gelecektir. Önümüzdeki 10 sene Türkiye bunları görecek, bunları yaşayacak. Yani dünyanın neresine giderseniz gidin sağlık denildiğinde aklınıza Türkiye gelecek" ifadesini kullandı.Cansiperane şekilde gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm sağlık çalışanlarına bu vesileyle teşekkür eden Kandemir, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Türkiye'nin her ilçesine 100 veya 150 yataklı hastane yapabilecek, onun içerisine de son modern cihazları koyabilecek güçteyiz. Şimdi biz bunları planlıyoruz" dedi.Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleşen törene, Vali Vekili Mehmet Özer, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Müdürü Muhammet Mustafa Saymaz, İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral ve diğer ilgililer katıldı. -

Kaynak: AA / Güncel

Erkan Kandemir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title