Haberler

Kafkas: Artık Sağlıkta Türk Modeli Diye Bir Modelimiz Var

Güncelleme:

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, bazı ilçelerinde bulunan devlet hastanelerini ziyaret etti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ordu temasları kapsamında Kafkas, Aybastı, Kabataş, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki devlet hastanelerini ziyaret etti. Hastalar ve yakınlarıyla görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kafkas, sağlıktaki dönüşümle dünyaya örnek teşkil edeceği bir başarıyı elde ettik." diye konuştu.

Bölgedeki sağlık yatırımlarını gördükçe mutlu olduğunu ifade eden Kafkas, şöyle konuştu:

"Önceden bir ülkenin kalkınmışlığı ne kadar topu, tankı tüfeği varsa onla ölçülürdü. Şimdi bir ülkenin adam gibi bir ülke olup olmadığına o ülkedeki anne ölüm hızı ne kadar, bebek ölüm hızı ne kadar. Bebekler bakımsızlıktan ölüyor mu? Anneler ölüyor mu ya da sağlığı yerinde mi? O ülkede herkes doğumdan itibaren sağlık kontrolüne alınmış mı? Doğumdan sonra çocukların aşı işlemleri adam gibi yapılıyor mu? Kadın hamile kaldığında çocuğu doğana kadar takip ediliyor mu? Allah'a şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve önderliği sayesinde bu işleri başardık. Biz sağlıktaki dönüşümle dünyanın da örnek teşkil edeceği bir başarıyı elde ettik. Artık sağlıkta Türk modeli diye bir modelimiz var. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'İşte başarılı bir model' diye takdim edilen bir modelimiz var."

MUHTARLARLA BULUŞTU

Öte yandan Fatsa Kültür Sarayından muhtarlarla bir araya gelen Agah Kafkas, yerel seçimlere değinerek, "Bu ülkenin geleceği adına, çocukların geleceği adına bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en haysiyetli ve önemli seçimidir." dedi.

Kafkas, Fatsa'daki programlarının ardından yapımı devam eden Ünye Devlet Hastanesi inşaatında da incelemelerde bulundu. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Aybastı Fatsa Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title