Haberler

Sağlığınız Servetinizdir" Projesi

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığının destekleriyle "Sağlığınız Servetinizdir" projesinin İstanbul ayağını hayata geçirdi.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığının destekleriyle "Sağlığınız Servetinizdir" projesinin İstanbul ayağını hayata geçirdi.

Projenin tanıtım toplantısında, kanserden korunma yolları, sağlıklı beslenme ve sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivitenin önemi konusunda uzmanlar deneyimlerini paylaştı.

Konferansın açılışında konuşan LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, sağlığın, kaybedildiği zaman öneminin anlaşıldığını belirtti. Bugüne kadar LÖSEV olarak kanserin tedavi edilebilir ve önlenebilir olduğunu vurguladıklarını dile getiren Ön, 1 yıl uygulanacak projenin 12 ilde hayata geçeceğini söyledi.

Bursa'da başlatılan projenin bugün İstanbul ayağının hayata geçtiğini aktaran Ön, proje kapsamında gerçekleşen her seminerde, uzmanlarla birlikte günlük hayatta nelere dikkat edilmesi gerektiği, kanserden korunma yolları ve uygulanabilen ipuçlarıyla ilgili vatandaşların bilinçlendirildiğini anlattı.

Zuhal Ön, "Projede amacımız sağlığı koruyabilmektir. Çünkü tedavi maliyeti çok yüksek olan bir hastalıktan söz ediyoruz. Oysaki önleme maliyeti çok daha düşük. Hastalığa yakalandıktan sonra kelimenin tam anlamıyla aslında, herkesin kolu kanadı kırılıyor. Buna ulaşmamak için ne yapılması gerekiyor? Kanser hastalığı konusunda teşhis konulduğu zaman sağlığımızın farkına varıyoruz. 'Keşke' dedirttirmemek için kanserle ilgili herkesin bilinçlenmesi çok önemli. Devam eden seminerlerle de tüm Türkiye'ye ulaşmış olacağız." diye konuştu.

LÖSEV İstanbul İl Koordinatörü Gökçe Çiçek Koç da vakıf olarak bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Goethe'nin "İnsanlar, önce para kazanmak için sağlıklarını, sonra da sağlıklarını korumak için paralarını harcarlar" sözünü hatırlatan Koç, şunları aktardı:

"Sadece vakfımıza kayıtlı hastalarımıza değil, toplumun tüm kesimlerine yönelik farkındalık yaratmak ve bilinçlendirmek amacıyla seminerler düzenledik. Tüm çalışmalarımızın, söylemlerimizin ana fikri aslında bugünkü proje başlığımızla aynıydı. 'Sağlığınız servetinizdir.' Proje 12 ay boyunca Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa ve Eskişehir'de seminerler, sağlıklı yaşam yürüyüşleri, aile ve resmi kurum ziyaretleri düzenlenecek. Kamuoyu oluşturulacak. Proje sonunda sonuç kitapçığı hazırlanacak."

Açılış konuşmasının ardından başlayan oturumlarda, diyetisyen Hatice Baygut'un "Sağlıklı Beslenme", spor eğitmeni Can Üstündağ "Fiziksel Aktivitenin Önemi", iç hastalıkları uzmanı Dr. Nafiz Karagözoğlu da "Kanser ve Korunma Yolları" üzerine sunum gerçekleştirdi.

Proje hakkında

LÖSEV tarafından yürütülen proje kapsamında, bu yıl boyunca yurt çapında belirlenen 6 ilde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla konferanslar gerçekleştirilecek. Proje sonunda, çalışmalar ve alınan geribildirimler doğrultusunda sonuç bildirgesi yayınlanması ve kanun yapıcılara yasal mevzuat konusunda bir dizi öneri paketi sunulması hedefleniyor.

LÖSEV'in proje ortağı, Bulgaristan'da lösemili ve kanserli çocuklar için çalışan Onkohemotoloji Hastası Çocuklar Derneği olacak.

Proje 12 ay sürecek ve Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa ve Eskişehir'de kanser, kanserden korunma yolları ve sağlıklı beslenme ile ilgili konferanslar verilecek ve yine bu illerde halkı fiziksel aktiviteye yöneltecek olan sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenlenecek. Aile ziyaretleri, resmi kurum ziyaretleri ve kardeş okul ziyaretleri düzenlenecek, kamuoyu oluşturulacak. Konferans etkilerini ölçebilmek adına konferans öncesinde ve sonrasında anketler uygulanacak. Proje sonunda sonuç kitapçığı hazırlanacak ve bu kitapçık Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Meclis ve parlamenterlere sunulacak. Böylece ağ ve platform oluşturularak, kansere karşı savaşı ve sağlıklı yaşamı devlet politikası haline getirmek için adım atılması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title