Haberler

Sağlığına Kavuşan Gençten Kaymakam'a Teşekkür Ziyareti

Muğla'nın Ortaca İlçesi Ekşiliyurt Mahallesi'nde arkadaşları ile oynarken gözüne aldığı darbe sonucu 13 yaşındayken sağ gözünde görme kaybı oluşan Ramazan Köse'ye (30) Ortaca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile protez göz takıldı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi Ekşiliyurt Mahallesi'nde arkadaşları ile oynarken gözüne aldığı darbe sonucu 13 yaşındayken sağ gözünde görme kaybı oluşan Ramazan Köse'ye (30) Ortaca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile protez göz takıldı. Maddi durumu iyi olmayan Ramazan Köse, 17 yıl sonra sağ gözüne protez takılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu. Geçtiğimiz hafta Ankara Dünya Göz Hastanesi'nde ameliyat olan ve protez göz takılan Ramazan Köse, annesi Münevver Köse ve ağabeyi Mustafa Köse ile Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Sağ gözünü kaybettiği için sıkıntılı zamanlar yaşadığını belirten Ramazan Köse, çalıştığı iş yerinden ayrılmak durumunda kaldığını söyleyerek, "Eğer tedavi olamasaydım sağ gözümdeki sorun solda da nüksetmek üzereydi. Son çare olarak Kaymakamlığa başvurdum ve sağ olsunlar benimle ilgilendiler. Maddi olarak da destek verdiler. Şu an çok mutluyum ki sol gözümü kurtardım. Bir de bir iş bulabilsem daha iyi olacak" dedi. Oğlunun görme kaybı nedeniyle oldukça sıkıntılı yıllar geçirdiğini kaydeden anne Münevver Köse, durumu yıllarca içine dert ettiğini vurguladı. Anne Köse de yardımları nedeniyle Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz'a teşekkür ederek mutluluğunu dile getirdi. Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köse'nin kendilerine başvurduğunda gözünde yaşarma ve akıntı olduğunu söyleyerek, diğer gözünü de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını anlattı. Maddi durumları yerinde olmadığından vakfa başvuran Köse ailesi hakkında inceleme yaptıklarını söyleyen Kaymakam Yılmaz, "Araştırmalar sonucu ailenin maddi durumunun kötü olduğu ortaya çıktı. Kurum olarak Ramazan'ın daha önce gittiği hastaneler ve doktorlarla görüştük. Hastanede, devletin ödemesi gerekenin dışında hastanın yaklaşık 8 bin 500 lira masrafı olduğunu belirttiler. Biz de vakıf olarak bu ücreti üstlendik ve Ramazan tedavisini oldu. Operasyon yapılmasaydı ya da gecikme olsaydı diğer sağlıklı gözünü de kaybetmesi söz konusuydu. Normalde bu tür ameliyatlarda bu kadar uyum sağlanmaz. Bu iş benim içime sindi, kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortaca Kaymakamlığı Hüseyin Yılmaz Ramazan Köse Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

Adınız Yazın ferhat erundefined:

halkın yanında olan kaymakamıza ALLAH razı olsun bir hayata küsmüş gençi tekrar hata kavuşturmuş oldu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title