Haberler

Sağlığına Kavuşabilmesi 2 Bin 400 TL'ye Bağlı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 12 kez beyin ameliyatı geçiren15 yaşındaki Ahmet Ateş’in ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için gerekli olan 2 bin 400 lira değerindeki beyin şantını alabilmek için yardım bekliyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 12 kez beyin ameliyatı geçiren

15 yaşındaki Ahmet Ateş'in ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için gerekli olan 2 bin 400 lira değerindeki beyin şantını alabilmek için yardım bekliyor.

Hacıarmağan Mahallesi'nde oturan 35 yaşındaki Ayşe Ateş, Gazi Ortaokulu'nda öğrenim görürken 8'inci sınıfta bozulan sağlık durumu nedeniyle eğitime ara vermek durumunda kalan oğlu Ahmet (15) için gözyaşı döküyor. Oğlunun bir an önce iyileşip sağlığına tekrar kavuşacağı günleri beklediğini anlatan Ayşe Ateş, çocuğunun 7 yaşında beyninde tümör tespit edilmesinin ardından 8 yıl içerisinde tam 12 kez operasyon geçirdiğini söyledi. 2,5 ay önce Konya'da özel bir hastanede gerçekleştirilen son ameliyatın ardından oğlunun sağlığına kavuşmayı beklerken, durumunun daha da kötüye gitmeye başladığını aktaran Ayşe Ateş, "Beynindeki tümör nedeniyle kafası büyüyor, ellerinde titreme, ağzında akıntı var. Kan kusmaya da başladı. Hormon bozukluğu da var, epilepsi hapı kullanıyoruz" dedi.

GÖZÜ YAŞLI ANNE YARDIM BEKLİYOR

Doktorunun son kez muayene ettiği oğlunun hemen tekrar ameliyata alınması gerektiğini söylediğini belirten Ateş, ancak bunun için gerekli olan 2 bin 400 lira olduğunu öğrendikleri beyin şantını maddi imkansızlıklardan dolayı alamadıklarını ifade etti. Şant cihazını devletin de karşılamadığını belirten gözü yaşlı anne, "Oğlum önceki ameliyatlarını özel hastanede oldu. Doktoru, 'hastane parası ile bıçak parası almayacağım, gerekirse ben cebimden ödeyeceğim, siz şantı alın' dedi. Ancak, alma imkanımız yok. Ameliyat olması halinde 'ölür ya da yaşar' diye bir şey demedi ama eski haline döneceğini, ellerdeki titremenin ortadan kalkacağını, yeme içmenin tekrar olacağını söyledi. Şu anda oğlumu ağzından mama ile beslemeye başladık. Devletten tek isteğimiz şant. Oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum" diye konuştu.

Büyük üzüntü içerisindeki 54 yaşındaki baba Mustafa Ateş de, çaycılık yaptığını ve gelir durumunun şant cihazını almaya yeterli gelmediğini belirterek, "Allah rızası için yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

Hasta yatağında güçlükle konuşan Ahmet Ateş ise, yetkililere "Sağlığıma kavuşmak, kurtulmak istiyorum, yardım edin" diye seslendi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ateş Ayşe Ateş Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title