Haberler

Sağlığın Başkenti Adana Oluyor

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile birlikte incelemelerde bulunduğu Adana Şehir Hastanesi’nin 2017’nin sonbaharında nizmete gireceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile birlikte incelemelerde bulunduğu Adana Şehir Hastanesi'nin 2017'nin sonbaharında nizmete gireceğini söyledi.

Bakan Akdağ, hastanenin bin 550 yatak kapasiteli olarak planlandığını, iki yüzün üzerinde yoğun bakım yatağı olduğunu söyledi. Akdağ, "Günlük 15 bin hasta kapasiteli, bunun bin 500'ü acil hasta olabilecek şekilde. 60'a yakın ameliyathanesi, büyük bir kampüs yani. Dünyada buna benzer hastanelerin sayısı parmakla gösterilebilir. Mükemmel bir hastane inşa edeceğiz. Bütün bu projelerin geliştirilme aşamasında, stratejilerinin belirlenmesinde, yol haritalarının hazırlanmasında Adana Milletvekilimiz Sayın Necdet Ünüvar'ın çok büyük katkısı olmuştur. Kendisine ben hususen teşekkür ediyorum. İnşallah şubatta Mersin'i, önümüzdeki sonbaharda da Adana'yı vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız. Bu iki dev hastane, iki mega proje, bölgede 6 milyona yakın vatandaşımıza hizmet edecek. Bu önemli bir kapasite. Bu kapasiteyi böyle dalga dalga geliştireceğiz. 2017'de bölge hastanelerimizin 6 ila 8'ni hizmete sokmuş oluyoruz. 2020'lere, 2021'ere kadar inşallah aşağı yukarı 30 projeyi hizmete almış olacağız Şimdiden bütün bölgeye, Adanalı kardeşlerimize Mersinli kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Adana için yeni projeler üzerine çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise şehir hastanesinin sağlık turizmi ve bölge halkının istihdamı ile Adana'nın ekonomisine büyük değerler kazandıracağını vurguladı.

"Lokman Hekim'in toprakları yeniden şifa merkezi olacak"

Adana Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarihi 7 bin yıl öncesine uzanan Çukurova'nın binlerce yıl sağlık ve şifa merkezi olarak tarihte yer edindiğini kaydederek şunları söyledi;

"Lokman Hekim'in yaşadığı rivayet edilen bu topraklar, eski çağlardan günümüze büyük bir şifa kaynağı bulunan hastaneleri ile ün salmış. Tarihte Ortadoğu'dan, Batı Anadolu'ya hastaların akın akın gelip şifa bulduğu bir bölgeymiş. Adana tarihi misyonunu, sağlıkta büyük onur eseri olan Şehir Hastanesi ile yeniden kazanacak. 2013'te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Adana Şehir Hastanesi'nin 7 ayrı hastaneden oluşan bir hastaneler kompleksi, Adana'yı Ortadoğu'nun sağlık başkenti haline getirecek. Adana Şehir Hastanesi, Adana halkının aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltecek. Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte sadece Adanalı vatandaşlarımızın değil, çevre iller ve komşu ülke vatandaşlarının da sağlık hizmeti alacağı modern bir şehir hastanesine kavuşmuş olacak." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Ünüvar AK Parti Akdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title