Haberler

Sağanak Yağmur Yolları Göle Çevirdi

Güncelleme:

İzmir'de, dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

İzmir'de, dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. 1'inci Kordon'daki çok sayıda işyeri sular altında kalırken göle dönen yollarda sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti.

İzmir'de dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla sağanak yağış etkili oldu. Yağmura bir ara fındık tanesi büyüklüğünde yağan dolu da eklendi. Sürücüler araçlarını kullanmakta güçlük çekti, evlerine gitmekte olan vatandaşlar zorlandı. Yaklaşık 45 dakika süren dolu ile karışık sağanak yağmur, son buldu.

EKİPLER, ASFAL ZEMİNİ KAZIDI

Gece yarısından itibaren sağanak bir kez daha etkili olarak yağmaya başladı. 30'ar dakikalık aralıklarla yağan sağanak yağmur yolları, caddeleri ve sokakları göle çevirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son bir aydır zaman zaman etkili olan sağanağın zarar verdiği, aşınan asfast zemini iş makinaları ile kazıdı. Yetkililer, yağmurun etkilediği asfalt zeminde araçların kayma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, olumsuz bir hadisenin yaşanmaması için önlem amaçlı yolların kazındığını, havanın uygun olması durumunda tekrar asfaltlama çalışması yapacaklarını bildirdi.

İŞYERİ SAHİPLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Mazgal ve rögarların biriken suyu tahliye edememesi ve yaşanan taşkın, kentin genelenin yanı sıra merkezi noktalarından biri olan 1'inci Kordon'u da etkiledi. Göle dönen 1'inci Kordon'dan ilerleyen araç sürücüleri, yolda kalmamak için büyük çaba sarf etti. Mazgaldan taşan suların dışında, asfalt zeminin altındaki topraktan ilerleyen deniz suları, zemin kattaki işyerlerini bastı. İşyerleri sahiplerinin daha önceki yaşadıkları su baskınlarından sonra yaptırdıkları su motorları ile deniz suyu, tahliye edilmeye çalışıldı. Her yağmurda aynı durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten işyeri sahipleri duruma, tepki gösterdi.

KENT MERKEZİNE 56 KİLOGRAM SU DÜŞTÜ

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en fazla yağışın kent merkezine ve metrekareye 56 kilogram olarak düştüğünü, sağanak yağmurun bugün (cumartesi) akşam saatlerine kadar belli aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirtti. Pazar günü ise parçalı bulutlu bir havanın İzmir genelinde hakim olacağını kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, zemin katta kalan ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları yaşandığını, etkili olarak yol ve caddelerde biriken su için tahliye çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title