Haberler

Sağanak Yağmur Altında Heyecan Kardeşlerin Akıbeti Soruldu

Güncelleme:

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 302'ncisi gerçekleştirildi.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 302'ncisi, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde sağanak yağmur altında gerçekleştirildi.

Eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, Mezopotamyada Yakınlarını kaybedenler Derneği (MEYA-DER) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı. Eylemde, 1995 yılında çalışmak için gittikleri Federal Kürdistan Bölgesi'nden döndükleri sırada, en son babaları ile Habur Sınır Kapısı'nda yaptıkları telefon görüşmesinin ardından kendilerinden bir daha haber alınamayan Mehmet Abdullillah ve Ali Osman Heyecan kardeşlerin akıbeti soruldu.

Eylem öncesi kısa bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şubesi Kayıp ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu Üyesi Nigar Kocaman, oturma eylemlerinin 302. haftasında bulunduklarını hatırlatarak, eylemlerine sonuç alıncaya dek devam edeceklerini belirtti.

25 Kasım'ın kadına yönelik şiddete karşı mücadele etme günü olarak anıldığına dikkat çeken Kocaman, Türkiye'de kadınların hala şiddete maruz kaldığını ve devletin bu konuda yeterli politikalara sahip olmasının sonucu olarak şiddetin önlenemediğini kaydetti. Şengal ve Kobanê'de ise kadınların, IŞİD çeteleri tarafından pazarlarda köle olarak satıldığını ve katledildiğini ifade eden Kocaman, dünya kamuoyunun bu konuda ki sessizliğini eleştirdi. IŞİD çetelerinin kadınlara yönelik barbarlığına karşı, uluslar arası insan hakları örgütlerini duyarlı davranmaya davet eden Kocaman, yaşanan insan hakları ihlallerine seyirci kalmamalarını talep etti.

Konuşmasını sürdüren Kocaman, 1995 yılında çalışmak için gittikleri Federal Kürdistan Bölgesi'nden döndükleri sırada, en son babaları ile Habur Sınır Kapısı'nda yaptıkları telefon görüşmesinin ardından kendilerinden bir daha haber alınamayan Mehmet Abdullillah ve Ali Osman Heyecan kardeşlerin hikayesini paylaştı.

Yapılan konuşmaların ardından sağanak yağışa aldırış etmeden eylemlerini sürdüren kayıp yakınları, tüm kayıplar anısına 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Habur Sınır Kapısı Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title