Haberler

Sağanak Etkili Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağanak sonrası oluşan sel- Telef olan koyunlar- Zarar gören evler- Köy sakinlerinden Remzi Tosun'un konuşması- Özel idare ekiplerinin çalışmaları- Sürü çobanlarından Hacı Koç'un konuşması- Su altında kalan bakkal Iğdır'da sağanak- Tuzluca ilçesine bağlı Abbasgöl köyünde meydana gelen selde 4 ev yıkıldı, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde etkili olan sağanağın ardından oluşan selde 4 ev yıkıldı, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sağanak sonrası oluşan sel- Telef olan koyunlar- Zarar gören evler- Köy sakinlerinden Remzi Tosun'un konuşması- Özel idare ekiplerinin çalışmaları- Sürü çobanlarından Hacı Koç'un konuşması- Su altında kalan bakkal Iğdır'da sağanak- Tuzluca ilçesine bağlı Abbasgöl köyünde meydana gelen selde 4 ev yıkıldı, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde etkili olan sağanağın ardından oluşan selde 4 ev yıkıldı, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.İlçeye bağlı Abbasgöl köyünde, öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle köy ortasından geçen dere taştı.Selde, derenin geçtiği güzergah üzerinde bulunan 4 ev ile 2 bakkal dükkanı yıkılırken, sel sularına kapılan çok sayıda küçükbaş hayvan ise telef oldu.Köy sakinleri, sele kapılan hayvanları kurtarmak için dere kenarına inerek, sulardan kurtarabildikleri hayvanları ise telef olmadan kesti.Sel sularının dağlardan getirdiği molozlarla kapattığı derenin açılması için İl Özel İdare ekipleri çalışma başlatırken, Iğdır İl Afet Acil Durum Müdürlüğü personeli de bölgede teyakkuz halinde bekletiliyor.- "5 küçükbaş hayvan sürüsü sele kapıldı"Köy sakinlerinden Remzi Tosun, yağışın öğleden sonra başladığını ve yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü söyledi.Köyde, 500 ile bin 200 arasında değişen toplam 8 küçükbaş hayvan sürüsünün bulunduğunu ifade eden Tosun, bu sürülerden 5'inin sel sularına kapıldığını söyledi.Tosun, ayrıca köyde evlerin yıkıldığını, saman ve kışlık yakacaklarının da sel sularına kapılıp gittiğini kaydetti.Sürü çobanlarından Hacı Koç ise kendisinin otlattığı sürünün hepsinin sel sularını kapıldığını belirterek, kendi canını zor kurtardığını dile getirdi.Öte yandan, sel sularının çekilmesinin ardından hasar tespitinin yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Tuzluca Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title