Haberler

Sağ Yakalanan Terörist, 2 Kez 'Öldü' Denilerek Ailesine Cenaze Verilmiş

Güncelleme:

Muş'ta düzenlenen operasyonda sağ yakalanan ve başına 1 milyon lira ödül konulan PKK'lı teröristin yakınlarına, 2001 ile 2008 yıllarında "Oğlunuz öldü" denilerek 2 cenaze verildiği ortaya çıktı.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Teknedüzü Köyü ve kırsalında 6 Nisan'da 49'uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce düzenlenen 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak-56' adlı operasyonda sağ yakalanan ve 1 milyon lira ödüllü PKK'lı terörist Mehmet Hayme ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

AİLESİNE, DAHA ÖNCE 2 ÇATIŞMADA ÖLDÜĞÜ BELİRTİLEREK 2 CESET VERİLMİŞ

Dönemin Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliği ile Bingöl İl Jandarma Komutanlığı arasındaki yazışmalarda, PKK'lı Hayme'nin daha önce iki çatışmada öldürüldüğü belirtilerek ailesine 2 cenaze verildiği anlaşıldı. Buna göre Bingöl Yedisu kırsalında 2001'de çıkan ve 20 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada öldürülenlerden birinin, 1999'da 17 yaşındayken örgüte katılan Mehmet Hayme olduğu belirtilerek ailesine bir cenaze teslim edildi. Aile teşhis yapmadan cenazeyi Diyarbakır'da defnettikten 6 ay sonra Hayme'nin çatışmadan sağ çıktığı belirlendi.

Aynı durumun 3 Şubat 2008'de bir kez daha meydana geldiği yazışmalarda ortaya çıktı. Bingöl'de öldürülen 10 PKK'lıdan birinin Mehmet Hayme olduğu bildirilince, baba Şafi Hayme oğlunun cenazesini teşhise gitti. Tanınmayacak haldeki cesetlerden birini oğluna benzeten Şafi Hayme o cenazeyi de Diyarbakır'a getirerek daha önce oğlu diye defnettiği diğer cenazenin yanına toprağa verdi.

Ancak, bu kez 3 ay sonra ikinci kez Mehmet Hayme denilerek aileye verilen cenazenin de Hayme'ye ait olmadığı ve kırsalda 'Devrem-Deniz' kod adı ile faaliyetlerini yürüttüğü ortaya çıktı.

OĞLUYLA GÖRÜŞMÜŞ

Diyarbakır'da yaşayan, aynı zamanda DBP il yönetiminde görev yapan baba Şafi Hayme olayı doğrulayarak, daha önce kendisine verilen 2 cenazenin de DNA testlerinin yapılmadan verildiğini, ancak iki olaydan kısa bir süre sonra oğlunun yaşadığının ortaya çıktığını söyledi.

CENAZELERDEN BİRİ HALA SAHİPSİZ

Baba Hayme, oğlu denilerek kendisine verilen cenazelerden birinin hala sahipsiz olduğunu, diğerinin ise Suriye uyruklu bir PKK'lıya ait olduğunun sonra ortaya çıktığını söyledi.

BABASI, SAĞ YAKALANDIĞINI DOĞRULADI

Oğlunun 6 Nisan'da Muş'un Varto ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda sağ yakalandığını söyleyen baba Şafi Hayme, Ankara Sincan Cezaevine gönderilen oğlu ile görüştüğünü söyledi. Şafi Hayme, 4 PKK'lının ölü ele geçirildiği operasyonda oğlunun başına konulan 1 milyon lira ödül nedeniyle öldürülmediğini de iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bingöl Varto Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title