Haberler

Merkez Sağın Simgesi Kamran İnan'ın HDP'li Yeğeni: Bana Destek Oldu

Güncelleme:

Merkez sağın simge isimlerinden Kamran İnan hayatını kaybetti. Ölümünün ardından konuşan HDP'li yeğeni Gaydalı, "Amcam sonuna kadar bana destek oldu." dedi.

HABERLER.com Yılların sağ siyasetçisi Kamran İnan'ın vefatı üzerine yeğeni HDP milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile konuştuk, gündemi sarsacak cevaplar aldık.

1973 yılında Adalet Partisi ile siyasete girdiği günden beri sağ partilerde faliyet gösteren ve bugün yaşamını yitiren ünlü Kürt diplomat ve siyasetçi Kamran İnan'ın ölümü üzerine yeğeni HDP Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Gaydalı ile amcasıyla olan soyadı farklılığından, HDP'den aday olmasına kadar birçok konu üzerine gündemi değiştirecek açıklamalar yaptı.

İşte çok konuşulacak ropörtajdan satırbaşları:

- Kamran İnan amcanız ancak soyadlarınız farklı, bunun nedeni nedir?

Ben ve babam 1971 yılında mahkemeye başvurarak soyadımızı "Gaydalı" olarak değiştirdik. Safter'in ( Edip Safter Gaydalı ) yaşı 18'den küçük olduğu için otomatikmen değişti. O bu durumdan rahatsız ise mahkemeye başvurup soyadını "İnan" olarak değiştirebilir.

- Amcanız yıllarca sağ partilerde siyaset yaptı, sizin HDP'den aday olmanıza tepkisi ne oldu?

Amcam sonuna kadar bana destek oldu. HDP'den aday olduğum gün de daha sonra da görüştük. Seçildiğimde beni tebrik etti. Bana hep destek oldu.

- Amcanızla en son ne zaman görüştünüz?

Geçen cuma günü görüştük. Bir buçuk saate yakın sohbet ettik. Durumu iyiydi. Bugün vefat ettiği haberini aldığımda çok şaşırdım üzüldüm. Ancak yaşı ileriydi, ileri yaşta hastalık kötü bir şey.

- Amcanız size destek oluyordu anladığımız kadarıyla, peki ya ailenin geri kalanı? Ailenizin sağ eğilimli olduğu biliniyor bir tepki aldınız mı aileden?

Ailenin reisi rahmetli amcam Kamran İnan'dı, o bana destek oldu. Şu andan itibaren ailenin en büyüğü olarak reisi benim. Bana karşı çıkacak yiğit varsa gelsin karşıma.

- Malumunuz kardeşiniz Edip Safter Gaydalı yıllarca sağ partilerde siyaset yaptı. Son olarak da 7 Haziran'da AK Parti'den sizin rakibiniz olarak Batman milletvekili adayı oldu. Ancak milletvekili seçilemedi. Kardeşiniz sizi seçim sonrası tebrik etti mi?

Evet, 7 Haziran seçimlerinden sonra beni arayarak tebrik etti.

- Aranızda soğuk rüzgarlar estiği söyleniyordu. Bu telefondan sonra buzlar eridi mi?

Yok buzlar hâlâ erimedi. Küresel ısınma bizi de etkiliyor, buzlar hâlâ erimedi.

Haberler.com / Mehmet Kerem Hançer

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mahmut Celadet Gaydalı Edip Safter Gaydalı Kamran İnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (38)

10-20-30-50 MİLYONUZ DİYEN HAİN PKKLİLER:

2014 Resmi sayım sonuçlarına göre toplam nufusu 9 Milyonu bulmayan Doğu ve Güneydoğuda: 1) Türk nufusu yüzde 90 olan Gaziantep, Erzurum, Malatya, Elazığ, Erzincan ve Kilis. . 2) Türk nufusu yüzde 50 - 60 olan Kars, Adıyaman, Ardahan ve Iğdır . . 3) Arap nufus yüzde 62 olan Şanlıurfa (yüzde; 28 Kürt - 10 Türkmen). . 4) Kürt nufusu yüzde 70 - 90 olan Hakkari, Ağrı, Van, Diyarbakır, Muş, Siirt, Batman, Bitlis ve Mardin. . 5) Zaza nufusu yüzde 80 - 90 olan Bingöl ve Tunceli. . Anladınızmı hainler?

5
22
yanıtYanıtla
Rasti:

Senden daha iyi hayin yoktur bunu biliyoruz senin bilmedigin seyler var sen bana gercek turk nufusu suyle en fazla 12 milyon onun disinda kalan diger haklar bunu bildiginiz halde yalan yorum yamaya devam ediyorsunuz yani istanbuldaki kurd turk degil bursa izmir aydin ankara manisa adana burda yaşayan milyonlarca kurd turk degildir

yanıt3
yanıt2
Serkan:

10 mılyon kez bu faşist yalancıların ansının başını yıkıyım tabiki kürt kalıp sabunuyla. Sonrada bir masaj iyi gider.

yanıt0
yanıt0
ceyhun candar:

Amcaya bir vatandaş olarak hakkını helal etmiyorum sana destek verdiği için

13
10
yanıtYanıtla
himmet:

rahmetli bu ülke için var gücüyle hizmete çalıştı pekiyi eğer yeğeninin söyledikleri doğru olsaydı amcası bu ülkeye nasıl hizmet edilir gösterdi hdp de ne işin var ülkeyi bölme projesinde demesilazım yeğene yeme bizi yeğen duygu sömürüsü yapma

14
6
yanıtYanıtla
BirBilenAdam:

Bu işin sağı solu yok. Hak ve batıl var. Milletin karşısında olanlar MHP, CHP, HDP veya başka bir parti aslında aynı partidir. Yani Ak Parti ve diğer partiler var sonuçta.

6
14
yanıtYanıtla
dengesiz şuursuz aciz zayıf ucuz cahil:

yapıdnt

yanıt3
yanıt0
ka akıl:

Allah ikinizi beraber haşr eylesin

10
10
yanıtYanıtla
ABDULLAH ÖCALAN (ARTİN AGOPYAN):

PEK SAYIN DEMİRTAŞ KÜRTÇE BİLMEZ, ZAZADIR. . . . . . DOĞU VE GÜNEYDOĞUDAKİ 20 AŞİRET KÜRTÜZ ZAZAYIZ DİYEREK TECHİRDE KALAN ERMENİLERDİR. . . . . . BUNLAR AÇIKCA BİLİNMEKLE BİRLİKTE BU AŞİRET ÜYELERİ PEK ÇOK ULUSAL GAZETEDE BU GERÇEĞİ ANLATARAK ARTIK KİMLİKLERİNİ GİZLEMEDİKLERİNİ ALENEN AÇIKLAMIŞLARDIR. . . . . DEMİRTAŞTA BUNLARDAN BİRİDİR. . . . . . ESASEN PKK TERÖRÜDE BUNLARIN ESERİDİR. . . . . YABANCI İSTİHBARAT RAPORLARINDA PKK DA 2000 GİZLİ ERMENİ BULUNDUĞU VE ÜST YÖNETİMDE YER ALDIKLARI AÇIKÇA GEÇMEKTEDİR. . . . .

7
13
yanıtYanıtla
Mwhmet:

Biraz oku, bu salakça fikirlerinden vazgeç. . .

yanıt15
yanıt11
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title