Haberler

15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Başladı

Güncelleme:

Safranbolu'nda Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla düzenlenen 15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen "15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kortej yürüyüşü ile başladı.

Hıdırlık mevkisinden başlayan ve Kazdağlıoğlu Meydanı'nda sona eren kortejde Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, eski AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, siyasi parti temsilcileri, öteki ilgililer, yerli ve yabancı katılımcılar ile vatandaşlar yer aldı.

Kortejin ardından Köprülü Mehmet Paşa Camisi avlusunda Gazeteci Yazar Aytekin Kuş tarafından hazırlanan "Eski Dostlar" fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Kazdağlıoğlu Meydanı'ndaki festival meşalesini Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, bazı daire müdürleri ve parti temsilcileri ile yaktı.

Burada konuşan Arıcı, her yıl değişik bir temayla Safranbolu'yu Türkiye ve dünyaya tanıtmak için caba sarf edenleri kutladığını söyledi.

Bakanlık olarak bu festivallere ellerinden geldiğince destek verdiklerini belirten Arıcı, "Son bir yıl içinde bu kente birçok defa geldim. Safranbolu önemli bir kent. Bu kente hep birlikte sahip çıkacağız. Hak ettiği yere hep birlikte getirmek zorundayız. Bu festivale emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Misak-ı Milli Meydanı'nda kurulan platformda Safranbolu Halk Oyunları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu. Üç gün sürecek festival açılış programı, belgesel film gösterimi ile sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Abdurrahman Arıcı Safranbolu Karabük Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title