Haberler

Safranbolu'da Yaz Okulu Açılışı

Safranbolu Belediyesi yaz okulu açılışı yapıldı.

Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde yapılan törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaz okuluna 400 kişinin kayıt olduğunu söyledi.

Öğrencilerin gün içinde öğlene kadar dini eğitim alacağını ve manevi değerlerini öğreneceğini, öğleden sonra sportif faaliyetler ile çeşitli hobi etkinlikleriyle keyifli vakit geçireceğini ifade eden Aksoy, "Bu program yaz ayları boyunca camiye gidecek olan çocuklarımız için bir alternatif değildir. Bu projemiz camilerdeki faaliyeti destekleyen ve onlarla birlikte yürütmeyi hedeflediğimiz bir projedir. Projemizin ana sebeplerinden birisi de yavrularımızı okul sezonunun dışında manevi yönden de yetiştirmek. Yani çocuklarımız bu yaşlarda öğrendikleri ile hayat boyunca ibadet edecekler." diye konuştu.

Yaz okulunda Kur-an, ahlak, Hazreti Muhammed'in hayatının yanı sıra eğitim ve gitar, bağlama, resim, el sanatları, basketbol, futbol ile masa tenisi kursları olacağını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti.

"3 kapalı spor salonu ve 2 halı sahada eğitimler verilecek. Yani, şöyle baktığınızda sabahtan akşama kadar insanın manevi yönünü açacak eğitimlere veriyoruz. Tatil yapmak elbette sizin de hakkınız. Ama sizlere bu yaşlarda bizlerin sizlere verebilecek olduğumuz eğitimleri vermemiz lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Necdet Aksoy Safranbolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title