Haberler

Safranbolu'da Sanat Üniversitesi Kurma Çalışmaları

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Sanat Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilgili yürütülen çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Başkan Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerde kendisinin "Safranbolu Üniversitesi Projesi" diye bir proje açıkladığını anımsattı.

Bir belediyenin tek başına üniversite kurmasının mümkün olmadığını ifade eden Aksoy, "Bunun çeşitli ayakları var. Öncelikle şehrin üniversite kurma konusunda hep birlikte hareket etmesi gerekiyor. Bu konuda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'a çok teşekkür ediyorum. Bu hususu gündeme alıp 'Safranbolu'da bir üniversite kurulur' dedi ve çağrıda bulundu. Kaymakamlık binasının olduğu yer, daha önceden tahsis ettiğimiz yer, havuz ve halı sahanın olduğu yeri de tahsis ederek bu bölgede bir şehir üniversitesi kuralım. Ortalama büyüklükte bir üniversite olsun 10-15 bin civarında öğrencileri olsun, 7-8 fakültesi birkaç yüksek okulu ve daha çok sosyal yönleri olan, sanat ve kültür ön planda olsun." diye konuştu.

Belediye olarak üzerilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Aksoy, şunları söyledi:

"Bunun için bir platform geliştirme çalışmalarımız başlamıştır. Bu işin sekretaryasını Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası yürütecek, sık sık toplantılar yapılacak, kamuoyunda talep oluşturacağız. Daha sonra bu talebimizi siyasilere ulaştıracağız. Öncelikle Bakanlar Kurulundan karar çıkması lazım. Bu konuyla ilgili yapılan çalışmaları AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal'a götüreceğiz. Bizlerin umudu onlardır, onların sayesinde Safranbolu'ya bir üniversite kazandırmak için tüm imkanlarımızı kullanacağı."

Kaynak: AA / Güncel

Necdet Aksoy Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title