Haberler

Safranbolu'da "Okusun da Büyüsün" Projesi

Safranbolu İlçe Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan "Okusun da Büyüsün" Projesi kapsamında konferans düzenlendi.

İlçe Halk Kütüphanesi Salonu'nda gerçekleştirilen "Çocuklarda Olumlu Davranış Geliştirme" konulu konferansta konuşan Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Özyürek, anne ve babanın tutumunun çok önemli olduğunu belirtti.

Bazı aile içi ilişkilerinin, sevgi ve bağımsızlık temelleri üzerine oturduğunu ifade eden Özyürek, şunları söyledi:

"Çocuğa söz hakkı tanınır. Kararlarına saygı duyulur, evde dostluk havası hakimdir. Anne baba çocuğa iyi bir rehberdir. Ailede hak ve sorumluluklar ile birlikte bazı kurallar da vardır. Kurallar, tüm aile bireyleri içindir. Demokratik aile ortamında yetişen çocuk, daha çok kendine güvenir. Sosyal açıdan yeterlidir. Okul performansı iyidir. Kendine saygısı yüksektir. Otoriter aile ortamında yetişen çocuk rekabetten uzak ve hassas olabilmektedir. Daha az bağımsız hareket edebilir. Korkak, huysuz olabilir. Az iletişime sahiptir. Kız çocukları, pasif ve daha bağımlı olabilir. Erkek çocuklar, isyankar ve saldırgan tavırlar sergileyebilir." - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Safranbolu Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title