Haberler

Safranbolu'da "Mimari Estetik Komisyonu" Toplantısı

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, belediye bünyesinde kurulan Mimari Estetik Komisyonu toplantısının yapıldığını bildirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, belediye bünyesinde kurulan Mimari Estetik Komisyonu toplantısının yapıldığını bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin mimarisi konusunda başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Komisyon üyelerinin sık sık kendi aralarında toplantı yaptığını ifade eden Aksoy, bu komisyonun amacının yeni yapılacak olan yerleşim alanlarında Osmanlı mimarisinin kullanılmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Safranbolu'da dizayn çalışmaları yapılacağını anlatan Aksoy, " Safranbolu'nun tüm imar alanlarının mimarisine müdahaleyi, şekil vermeyi, silüet belirlemeyi, dünya çapında ünlü geleneksel evleri ve o evlerin yerleşim düzenlerini güncel mimariye adapte etmeyi hedefliyoruz. Şunu da belirtmek isterim, 'birebir aynısı olsun' demiyoruz. Tarihi Çarşı'daki estetiği Safranbolu'nun her yerinde yakalamayı amacındayız. Bunu yakalayabilecek gerek önceden hazırlanmış çalışmalarla, gerekse uygulama esnasında karşımıza gelecek uygulamalarla bu bütünlüğü sağlayabilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Komisyonun yeni yerleşime açılacak bölgelerde ana ilkeler oluşturacağını vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"Bu bölge ve diğer bölgelerle ilgili de komisyon çalışmalarını yapıp geleneksel mimarimizin özelliklerini taşıyan yeni binaların oluşmasına mutlaka katkıda bulunacak. Yeni yerleşim bölgelerinde cadde, sokak tasarımları, binaların dış cephe, boya, diğer uygulama ile mevcut binaların da değiştirilmesi amaçlanıyor. Binaların bir birleriyle koordinasyonu sağlanarak, Safranbolu mimarisinin unsurları pencere ve balkonlar ilave edilecek."

Kaynak: AA / Yerel

Safranbolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title