Haberler

Safranbolu'da Bayram Yoğunluğu

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent arasında bulunan" Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla otel ve konaklar yüzde 95 oranında doldu.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent arasında bulunan" Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla otel ve konaklar yüzde 95 oranında doldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilinin tarihi ilçe için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bayram tatili süresinin açıklanmasından ardından ilçede hareketlenme olduğunu, esnafların bayram hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Aksoy, "Ramazan dolayısıyla insanlarımız ramazan ayı boyunca hareketsiz kalmaya özen gösterdiler. Yaz ayının ilk uzun tatil dönemi Ramazan Bayramı'na denk geldi. Bu tatil seçenekleri arasında Safranbolu ön planda. Otellerimizin büyük çoğunluğu dolmak üzere, önemli oranda rezervasyonlar yapılmış durumda." diye konuştu.

Safranbolu'ya gelmeyi planlayan vatandaşlara acele etmelerini, yola çıkmadan kalacak yerlerini ayırmalarını tavsiye eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu'ya gelecek olan vatandaşlar ramazan ayı ve bayramının manevi iklimine uygun olarak aileleriyle güzel bir tatili, en az 300-350 yıllık bir konakta yapabilirler. Safranbolu'da 9 gün boyunca tatillerini çok güzel bir şekilde geçirebilirler. Geldiklerinde çok yakın mesafede bulunan Karadeniz'e, dağlara, kanyonlara gezi düzenleyebilirler. Vatandaşları çok seçenekli, alternatifli tatil imkanını Safranbolu'da değerlendirmeye davet ediyorum."

Aksoy, belediye olarak esnaf ile iş birliği içerisinde çalışmalar yaptıklarını, hazırlıkları tamamladıklarını, bayram süresince bütün otel, konak, pansiyon ve yeme içme yerlerinin denetleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Necdet Aksoy Safranbolu Karabük Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title