Haberler

Safranbolu'da Angus Çiftliği Açıldı - Karabük Valisi İzzettin Küçük Açıklaması

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Angus çiftliği düzenlenen törenle açıldı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Angus çiftliği düzenlenen törenle açıldı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Alören köyündeki çiftliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, illerine böyle büyük bir yatırımı kazandıranlara teşekkür ederek, bu yatırımın çok faydalı olacağını söyledi.

Alören Tarım ve Hayvancılık İşletmesi Damızlık Sığır Üretme Çiftliğinde düzenlenen bir törenle, tesis protokol üyeleri, kaymakamlar ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere gezdirildi. Düzenlenen törene Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere Kaymakamlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Genel Meclis Başkanı, Meclis Üyeleri, Merkez ve ilçelerden gelen hayvan yetiştiricileri ile bazı firmaların temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan firma sahibi İsmail Öztürk, "Bir işletmeci olarak gitmiş olduğumuz her yerde gördüğümüz bütün işletmelerden köylümüz adına, memleketimiz adına ne alabiliriz, bizde buna yakın ne yapabiliriz diye sürekli araştırma ve düşünce içinde olduk. Gördüklerimizi sürekli kendi köyüme uygulama hayali içinde oldum. Kısmet oldu bu yıl Anadolu'da da yeni yeni başlayan damızlık süt sığırcılığının yanında, damızlık et sığırcılığı projelerini gördüm ve son iki yıldır bunu inceledim. Kendi köyümde de yeteri kadar mera olduğunu bildiğim için bu bölgede de bunun çok rahatlıkla olabileceğine inandım. İnancımı da gerek köylülerimle gerekse civar köy ve ilçelerle paylaşmak adına böyle örnek bir işletme kurmaya çalıştım. İnşallah başarılı oluruz" dedi.

Çiftlikte 131 baş hayvanın bulunduğunu vurgulayan Vali Küçük, ise şunları söyledi:

"Artık beş on hayvanı bir araya getirerek hayvancılık yapılmıyor. En az 50 - 100 hayvanı bir araya getireceksiniz, tek kişi veya beraber bir araya gelinerek bu iş ancak üst düzey olabilir yani para kazanabilirsiniz. Öbür türlü sadece kendi ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz. Bunun manası anlamı yok. Pek çok emek sarf ediyorsunuz ama sonuçta hiçbir şey yok. Ben çok mutluyum. İlimizde hayvancılık artık maya tutmaya başlamıştır. İlçelerimizde örnekleri görülmeye başlamıştır.Tarım müdürlüğümüze gayretleri için teşekkür ediyorum. Bu yeni bir sistem. Cesaret gerektir."

Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin küçük ve diğer katılımcılar tesisleri gezdiler. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İzzet Murat ve firma sahibi İsmail Öztürk, Vali İzzettin Küçük'e gezi sırasında bilgiler verdiler. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Öztürk Safranbolu Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title