Haberler

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'un Ohri Ziyareti

Güncelleme:

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin kardeş şehri olan Makedonya'nın Ohri kenti ziyaretinin verimli geçtiğini söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin kardeş şehri olan Makedonya'nın Ohri kenti ziyaretinin verimli geçtiğini bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni seçilen Belediye Başkanı Nikola Bakraceski'yi ziyaret ettiklerini ve resmi kutlamalara katıldıklarını belirtti.

Kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bizim Balkanlara yönelik bir teveccühümüz var. O bölgelerdeki insanlarımızı gidip ziyaret etmek, onlarla diyalog halinde olmak, oradaki kardeşlerimizi güçlü kılacak hem de bizleri yıllar boyunca o bölgede atalarımızın izlerini takip etmek güzel bir duygu. Bizimle beraber 6-7 ülkeden 12'ye yakın kardeş şehir oradaydı. Özellikle bizim o bölgede olmamız, hem orada yaşayan Türk ve Müslüman tebaaya onların tebaasına karşı sahiplenme aynı zamanda da dostluk ilişkilerimizi sürdürme anlamına geliyor. Ohri geçmişinde bir Türk şehridir. Türk şehirlerinin geleneğinde var olan davul, zurna ekibi yerel kıyafetler içerisinde yapılmış gerçekten başarılı bir çalışmayı göstermektedir. Bunu şu açıdan önemsedim. Safranbolu'da da yerel sanatlarımızı geliştirdiğimiz takdirde, bu benzeri ürünler mutlaka ortaya çıkacaktır. Bu ürünlerde alıcılar ve turistler tarafından çok daha fazla beğeniliyor." - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Necdet Aksoy Selçuk Aksoy Safranbolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title