Haberler

Safra Kesesi Ameliyatında Ölen Hasta İçin Doktora 3 Yıl Hapis Cezası

Balıkesir'de, geçen yıl mayıs ayında safra kesesi ameliyatında hayatını kaybeden Burhaniye Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetim kurulu üyesi Şeref Ersağlam'ın 'ölümüne sebebiyet vermek' iddiası ile açılan davada doktora 3 yıl hapis cezası verildi.

Ersağlam ailesinin şikayeti üzerine 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, ameliyatı yapan Edremit Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Doktoru H.K. 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ersağlam ailesinin avukatı Sait Tekin, "Sanığın itham edilen suçu işlediği sabit görüldü. Kusur durumu dikkate alınarak 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza indirim uygulanarak 2 yıl 6 ay hapise çevrildi" dedi.

Yaşadıkları acının kelimelerle ifade edilemeyeceğini anlatan oğul Engin Ersağlam, "Babam Edremit'te H.K. tarafından ameliyat edildi. Durumu ağırlaşınca İzmir'e götürdük. Hastamızın ameliyatlı olduğunu ve acil geldiğimizi söyledik. Halimizi anlayan insaflı bir doktor, acilde 2 saate yakın bekledikten sonra bizi kabul etti. Hastamız 6 gün burada yoğun bakımda kaldı. Babamı burada doktorlar, 14 Mayıs'ta, her türlü risk alarak ameliyata aldılar. O gün ameliyat 9 saat sürdü. Sadece safra değil, karaciğer kanallarının da kesik olduğunu görünce doktorlar şok oldu. Karaciğerin yarısını aldıklarını ve ameliyatta ellerinden geleni yaptıklarını ifade ettiler. 17 Mayıs'a kadar babam çok iyiydi. Çok umutlandık. Ancak 18 Mayıs 2014 gecesi fenalaşan babamızı 19 Mayıs günü sabaha karşı kaybettik" diye konuştu.

Ersağlam, "Bizim yaşadığımız acıyı kimse yaşamasın. Sağlıkta devrim yapılırken, biz basit bir safra kesesi ameliyatından dolayı babamızı kaybettik. Mahkemeye başvurduk. Haklılığımız ispatlandı. Bizim başımız yandı. Başkalarının başı yanmasın. Mahkeme, ameliyatı yapan Edremit Devlet Hastanesi doktorunu suçlu buldu. İdari soruşturma da geçirmesine rağmen doktor nedense hala görevi başında" diye konuştu.

Hüseyin Kara'nın Yargıtay'a başvurmasının beklendiği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edremit Devlet Hastanesi Asliye Ceza Mahkemesi Burhaniye Balıkesir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Hüseyin muğmobilWeb@haberler.com:

Burası Türkiye çalışır

0
0
yanıtYanıtla
Ahmet Sakin:

Bu doktor hala nasıl çalıştırılıyor Yargıtay kararını açıklayıncaya kadar görevden alınmalı. Sağlık Bakanllığına duyurulur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title