Haberler

Safra Kesesi Ameliyatında Aort Damarının Kesildiği İddiası Mezar Açtırdı

Güncelleme:

Sinop'ta safra kesesi ameliyatında aort damarının kesilmesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 29 yaşındaki 1 çocuk annesi kadınla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında mezar açılarak cesede otopsi yapıldı.

GENÇ KADININ MEZARI AÇILDI

9 Mart tarihinde Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde safra kesesi taşından ameliyat olan evli ve 1 çocuk annesi 29 yaşındaki Çiğdem Eriş, ameliyat sonrası hayatını kaybetmişti. 10 Mart tarihinde gözyaşları içerisinde defnedilen genç kadının mezarı, "aort damarının kesilmesi sonucu hayatını kaybettiği" iddiaları üzerine cumhuriyet savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında açıldı. Ceset, Ankara Adlı Tıp Kurumu'na gönderilerek otopsi yapıldıktan sonra tekrar defnedildi.

''BEN BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM''

Çiğdem Eriş'in eşi Gökhan Eriş yaptığı açıklamada, "Ben aslında şikayetçi olmayacaktım fakat haftası geçtikten sonra olaylar öyle bir boyut kazandı ki savcılık bize dedi ki 'Siz istemeseniz de o mezar açılacak, cenaze adli tıpa gönderilecek.' Kulaktan kulağa da doktor hatası olduğu yönünde duyumlar aldık. Biz razı olmadık ve bize dediler ki 'gizlilik soruşturması' kapsamında olacak. Dolayısıyla bize mezarı açtırdılar, acımızın üzerine ikinci bir acı daha kattılar. Ben de bu işin takibini bırakmayacağım. Adli Tıp'a kadar bizzat gittim, kendim olayın takibini bizzat kendim yapayım diye ama bizim orada hiçbir şekilde faydamız olmadı. Gücümüze giden bir diğer olay da şu oldu: Biz Ankara'dan cenazeyi Sinop'a getirdiğimizde akşam saat 19.30 falandı cenazeyi defnedeceğimiz sırada mezarlıkta kimse yoktu. 3 belediye personeli ve hoca vardı. Oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor. Ben bu işin peşini bırakmayacağım, takibini yapacağım." dedi.

"DOKTORUNDAN HEMŞİRESİNE KADAR ŞİKAYETÇİYİM"

Elinde tüm raporların bulunduğunu belirten acılı eş Gökhan Eriş, "Hepsinin raporları mevcut. Bir hata var ortada ve biz bu hatanın üstüne gitmedik. Geçen süre içerisinde başta yapmaları gereken olayı, yetkililer haftası gelince akıllarına getirdiler. Bizim kanayan yaramızı tabiri caizse tuzladılar. Olay ihmal olduğu kadar bir baştan sağma durumda olduğunu düşünüyorum. Ben elimden geldiği kadar, kanımın son damlasına kadar hukuki mücadelemi vereceğim. Bu işin peşini bırakmayacağım. Şu anda şikayetçiyim. Sadece doktordan değil, o gün o ameliyata giren doktorundan hemşiresine kadar hepsinden şikayetçi olacağım." diye konuştu.

''DOKTORU ARKA KAPIDAN KAÇIRMIŞLAR''

Ameliyatta aort damarının kesildiğini belirten Eriş, "Aort damarı diye bir damar varmış safra kesesine yakın bir yerden geçen. Bu damar kesilmiş, ölüm raporunda da bu şekilde yazıyor. ve işin enteresan bir tarafı daha var. Bana eşimin öldüğünü hastaneden hiçbir yetkili söylemedi. Sadece devletin polisi söyledi. Doktoru arka kapıdan kaçırmışlar. Yoğun bakıma bildiğiniz sivil polisleri, çevik kuvveti toplamışlar. Bir tane hastaneden yetkili yok. Bana eşimin öldüğünü onlar söyledi. Bu kadar mı önemsiz bir insanın değeri?" ifadelerini kullandı.

''BİR TERSLİK OLDUĞUNU SEZDİM''

Gökhan Eriş şunları söyledi: "Eşimin saat 09.30'da girdiği ameliyatın ortalama olarak yarım saat, 45 dakika olması gerekirken saat 11.00'de bize acil kan ihtiyacı olduğu söylendi ve bir terslik olduğunu sezdim. Biz o sırada eşime lazım olan kan ihtiyacını yaklaşık olarak 7 kişiden kan alınarak sağladık. Saat 13.30'da eşimi ameliyattan yoğun bakıma aldılar. Doktor bize bir açıklama yaptı. Elimdeki raporlara göre eşim yoğun bakıma alınırken 'durumu kötü ve tansiyonu yoktu' yazıyor. Doktor bana yapmış olduğu açıklamada, 'Ben bu ameliyatı 3-4 bin kere yaptım, daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Bu ameliyat kapalı bir ameliyattı. Evet, bir hatam oldu ama her şeyi toparladım' dedi. Hastanın nabzı durup tansiyonu düşünce iç kanama geçirdiğini düşünerekten ameliyatı açık ameliyata çevirdik. Nabzı da atıyor, tansiyonu normale döndü. Şu anda hiçbir sıkıntı yok. Kanı da durdurduk ama 2 litreye yakın bir kan aktı. Kapalı bir ameliyattı ama açmak zorunda kaldık' dedi. Doktor bire bir hatasını kabul etti ondan sonrada bir daha görmedim.'' dedi.

''ACIMIZI İÇİMİZE GÖMDÜK''

Gerekli yerlere şikayetlerini yaptıklarını vurgulayan Eriş, ''Gece boyunca bana 'durumunun her geçen saate göre daha iyiye gittiğini, gözünü açtığını, elini kıpırdattığını' vs gibi ibarelerle oyaladılar. Saat 04.00 civarı polis memurundan eşimin hayatını kaybettiğini öğrendim. Doktoru hastanenin arka kapısından kaçırmışlar. O gün bugündür doktoru görmedim. 1,5 yaşında bir evladım var. Acımızı içimize gömdük. Ben gerekli yerlere gerekli şikayetlerimi yaptım. Bu işin peşini asla bırakmayacağım."

Doktor ve hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, hastaneden verilen bir evrakta ise ölüm nedeni "aort yaralanması" şeklinde geçiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sinop 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title