Haberler

Saffet Sancaklı Allah'tan Bu Kanunlarda Hapis Cezası Yok. Yoksa Bu Kulüp Başkanları Cezaevinden...

özel röportaj) Saffet Sancaklı Allah'tan bu kanunlarda hapis cezası yok. Yoksa bu kulüp başkanları cezaevinden çıkamaz Statta maçlarını izleyemeyen yöneticilerimiz var !. Hep cezalılar !.. Allah'tan bu kanunlarda hapis cezası yok. Para cezası var. Yoksa bu kulüp başkanları cezaevinden çıkamaz Kulüpleri sahadan gelen isimler yönetmeli, Beckanbauer gibi, Rummeniege gibi Türk futbolu kendisini yönetenlerden bir an evvel kurtulmalı Bu ülke dünya üçüncülüğü ve UEFA Kupası kazandı ama Beşiktaş tur geçti diye sokaklara döküldük, kalp krizi geçiriyorduk penaltılarda Demba Ba çok olağanüstü bir yetenek değil ama olağanüstü özverili FB-GS derbisi yüzlerce kez oynandı.

özel röportaj) Saffet Sancaklı Allah'tan bu kanunlarda hapis cezası yok. Yoksa bu kulüp başkanları cezaevinden çıkamaz

Statta maçlarını izleyemeyen yöneticilerimiz var !. Hep cezalılar !..

Allah'tan bu kanunlarda hapis cezası yok. Para cezası var. Yoksa bu kulüp başkanları cezaevinden çıkamaz

Kulüpleri sahadan gelen isimler yönetmeli, Beckanbauer gibi, Rummeniege gibi

Türk futbolu kendisini yönetenlerden bir an evvel kurtulmalı

Bu ülke dünya üçüncülüğü ve UEFA Kupası kazandı ama Beşiktaş tur geçti diye sokaklara döküldük, kalp krizi geçiriyorduk penaltılarda

Demba Ba çok olağanüstü bir yetenek değil ama olağanüstü özverili

FB-GS derbisi yüzlerce kez oynandı. Bunun sonunda ölüm de yok, kazanan için hayatı boyunca unutulmayacak bir ödül de yok

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de psikolojik üstünlüğü var

Emenike'yi beğeniyorum farklı yetenekleri var ama deplasman oyuncusu

Sow beni şaşırttı, transferi ilk duyduğumda her sezon 20 gol atar diyordum ama Fransa'daki Sow Türkiye'ye bir türlü gelmedi

Burak yılmaz son 4 yılına baktığınızda gol ortalaması gayet iyi

Uğur DEMİRKIRDI,İstanbul-DHA

Eski milli futbolcu ve Galatasaray ile Fenerbahçe'de forma giymiş bir isim olan, şimdi ise MHP MYK üyesi Saffet Sancaklı DHA'ya verdiği röportajda yaklaşan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yorumladı, günümüz futbolu ve yöneticilerini eleştirdi.

Beşiktaş'ı Liverpool'u elediği için tebrik eden Sancaklı, başarıları toplam olarak çok özlediğimizin altını çizerek; Beşiktaş Liverpool'u eleyerek sevindirdi bizi, son 16'ya kaldı diye yollara döküldük. Dünya üçüncüsü olmuş, UEFA Kupası kazanmış bir ülkenin futbolunda Beşiktaş turu geçti diye neredeyse kalp krizi geçiriyorduk penaltılar sırasında... şeklinde konuştu.

Kulüp başkanları stada gelemiyorlar...Stada giremeyen başkanlar yönetiyor kulüpleri...

Kendisinin futbol oynadığı dönem ile bugünü değerlendiren ve aradaki farklardan bahseden Saffet Sancaklı; 10-12 yıl önceki durum ile şimdiki durum arasında çok fark var. Mesela sadece bir tanesinin örneğini vereyim; artık gelinen noktada kulüp başkanları stada gelemiyorlar. Neden Çünkü sürekli ceza alıyorlar. Allah'tan bu kanunlarda hapis cezası yok. Para cezası var. Yoksa bu kulüp başkanları cezaevinden çıkamaz. Gelinen nokta iğrenç bir nokta. Stada giremeyen başkanlar yönetiyor kulüpleri.

Peygamber efendimizin dediği gibi işi ehline bırakacaksın

İşin ehli olmayanlar insanlar yönetmeye çalışıyor futbolu, Almanya'da Beckanbauer, Rummeniege yönetiyor. İspanya'da Butrageuno ve Zidane yönetiyor, Türkiye'de maalesef ve maalesef futboldan uzak insanlar yönetmeye çalışıyor. Onun için gelinecek nokta da bu zaten. Hiç hayırlı bir gidişat yok. Acilen kalıcı programlar yapmak lazım, 10 yıllık, 20 yıllık, 50 yıllık plan ve program yapıp, hem Türk futbolunu kurtarmak hem de bu zihniyetten kurtarmak lazım. Yakında statlara kimse gelmeyecek. Ben son 3-4 yılda 3 kere gitmemişimdir stada. Futbol adamı olarak maça gitmek istiyorum ama zevk almıyorum. Bir an önce düzelmeli bu işler. diye konuştu.

Şu anki düzende çok büyük menfaatler, siyasi, maddi çıkarlar var

İlk iş olarak işi ehline vereceksin diyen Sancaklı; Peygamber efendimizin dediği gibi işi bilene vereceksin. İşi ehline verdikten sonra yetki vereceksin, sorumluluk vereceksin ve hiç bir dış etken, siyasi etken altında kalmadan tamamen sporun içinde kalacaksın, gelişmiş ülkeler nasıl yaptıysa, örnekleri alıp, Türkiye'ye uyarlayacaksın. En fazla %10 değiştirerek, Türk insanın Türkiye'nin yapısına uyarlayarak yapacaksın, bu zor bir iş değil. Ama maalesef şu anki düzende çok büyük menfaatler, siyasi, maddi çıkarlar var. O yüzden bizim bu söylediklerimizi ancak ve ancak bizim gibi spordan gelen insanlar yapabilir dedi.

Derbiler de neticede bir maç ve sonucu herkes kabullenmeli

Hafta sonunda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyi de yorumlayan Saffet Sancaklı; Bizim oynadığımız dönemde de aynı şeyler söyleniyordu, bu maç yüzyılın derbisi, herşey olacak bitecek. Öyle bir şey yok. Şu ana kadar yüzlerce defa Fenerbahçe ve Galatasaray oynamıştır. Bu da onlardan bir tanesi. Bunun sonunda ölüm de yok, kazanan için hayatı boyunca unutulmayacak bir ödül de yok yani...Neticede bir futbol maçı, sonuç ne olursa olsun böyle karşılamak lazım. Tabii ki kazanan bir avantaj sağlayacaktır. Ama daha çok maç var. Hiç bir takım istikrarlı değil. Puan kayıpları olacaktır.

Son 20 yıllık istatistiğe baktığınızda Fenerbahçe evinde üstün ve avantajlı gözüküyor bu psikolojik bir algı da oluşturdu. Ama futbol bu şeklinde konuştu.

Eski golcüden günümüz golcüleri için analiz

Saffet Sancaklı 3 büyüklerdeki golcüler hakkında ise şunları söyledi

Demba Ba'yı çok seviyorum. Çok olağanüstü yetenekleri olan bir golcü değil ama varını yoğunu veren bir isim. Olağanüstü mücadele ediyor. Beşiktaş'a da çok katkısı oldu. Son yıllardaki Beşiktaş'ın en iyi transferi.

Burak Yılmaz daha önce kenarlarda oynuyordu, ortada oynuyordu. Son 4 yılına baktığınızda gol ortalaması gayet iyi.

Sow'u beğeniyorum ama o Fransa'daki Sow bir türlü Türkiye'ye gelmedi. Çok yetenekli, bir santrafor için bir çok özellik gerekir bunlar Sow'da var. Her sene 20 gol atar diye düşündüğüm bir oyuncu. O performansı yakalayamadı. Bu sistemden kaynaklanabilir, bazen kenarda oynuyor. Afrika Kupası'na gidiyorlar o zaman bir kayıp oluyor. Bir türlü tam anlamıyla bir Fenerbahçeli Sow olamadı. Fransa'daki Sow çok beğendiğim bir oyuncuydu hatta Türkiye'ye gelirken, transferini duyduğumda Fenerbahçe çok iyi oyuncu aldı dedim. Halen daha öyle çok yetenekli olduğunu düşünüyorum ama %50'sini veriyor gibi geliyor bana.

Emenike iyi oyuncu. Emenike gol vuruşunu iyi bilen bir oyuncu değil. O'ndan ayak içi vuruş beklemeyeceksin. Emenike çok kuvvetli, süratli bir oyuncu. Özellikle deplasman maçlarında kullanılacak bir oyuncu. Türkiye liginin kalitesi anlamında hiç tartışılacak bir oyuncu değil. Bu lig için yeterlidir, daha fazlasını verebilir mi Verebilir ama nedenlerini bilmiyorum, içlerinde değilim. çalışmaları nasıl bilemediğimi için daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saffet Sancaklı Fenerbahçe Demba Ba Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title