Haberler

Saffet Sancaklı: AK Parti-MHP Koalisyonu Gözüküyor

Güncelleme:

MHP Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Saffet Sancaklı, 7 Haziran seçimlerinden sonra ufukta AK Parti-MHP koalisyonunun gözüktüğünü öne sürdü.

Eski futbolcu, MHP MYK üyesi ve MHP Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Saffat Sancaklı, 7 Haziran seçimlerinden sonra ufukta AK Parti-MHP koalisyonunun gözüktüğünü iddia etti. Sancaklı'nın açıklamalarına MHP Kocaeli teşkilatından tepki gecikmedi.

KOALİSYON AÇIKLAMASI

MHP'nin 1. sıra milletvekili adayı Saffet Sancaklı, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti'nin kesinlikle oy kaybedeceğini, tek başına iktidara gelemeyeceğini ve MHP'den başka bir partiyle koalisyon şansının olmadığını söyledi. HDP ile kurulacak koalisyonda Apo'nun serbest bırakılması gerekeceğini, AK Parti'nin de bu riski alamayacağını ifade eden Sancaklı, MHP'nin de koalisyon ortağı olmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Sancaklı, parti tabanının uzun zamandır sıkıntı yaşadığını, artık iktidar olmak istediğini dile getirdi.

"İÇİŞLERİ BİZİM OLUR"

AK Parti'nin MHP ile koalisyon kurmasının ardından çözüm sürecinin de biteceğini, AKP'nin HDP'ye rest çekeceğini iddia eden Sancaklı, bu süre içinde bazı bakanlıkların, özellikle İçişleri Bakanlığı'nın MHP'de olacağını öne sürdü.

SPOR BAKANI YAKIŞTIRMASINA SEVİNDİ

Hakkında yapılan ' Spor Bakanı' yakıştırmalarının kendisini sevindirdiğini ve mutlu ettiğini söyleyen Sancaklı, Spor Bakanlığı'nın MHP'de olması halinde büyük olasılıkla bakan olabileceğini belirtti. Sancaklı, bazı çevrelerin HDP'yi bilinçli olarak şişirdiğini de özellikle ifade etti.

"TÜRKKAN MECLİS'E GİTMELİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu dönemde kendisini onore ettiğini, büyük kongrede inanılmaz yenilik yapmasına rağmen kendisini yeniden MKYK'ya aldığını, yetmezmiş gibi mevcut milletvekilinin üstüne yazarak çok büyük sorumluluk verdiğini söyleyen Sancaklı, "Bu seçimlerde 2. sıradaki Lütfü Türkkan da mutlaka meclise gitmeli. Yoksa genel başkanımın yüzüne bakamam. Burada benim gitmem önemli değil. Birinci sırada kim olsa zaten meclise gidecek. Önemli olan MHP'nin burada birden fazla milletvekili çıkarması. Kocaeli'ye bir milletvekili az" dedi.

MHP'DE SANCAKLI'YA TEPKİLER

Bizim Kocaeli gazetesine konuşan Sancaklı'nın "Seçimlerden sonra AKP-MHP koalisyonu olur" iddiası MHP'yi hareketlendirdi. Açıklamalara tepki gösteren MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, "Kesinlikle böyle bir düşüncemiz yok. Hedefimiz, tek başına iktidardır" dedi.

Sancaklı'ya bir tepki de MHP milletvekili adayı Ruhi Çavdar'dan geldi. Çavdar, Sancaklı'nın açıklamalarının kendi şahsi fikri olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Saffet Bey ne derse desin AKP ile koalisyon diye bir şey ne genel başkanımızın söylemlerinde ne de partimiz tarafından gündeme gelmedi. Kendisi konunun dışında kalmış olacak ki böyle bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklama kendisinin şahsi açıklamalarıdır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Saffet Sancaklı Ruhi Çavdar Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (88)

abcMobil-ANDROID:

mhp kendini darı ambarında sanıyor. Hayal kurmasın. % 15 ile % 47 nasıl koalisyon olur? Hdp de barajı aşamaz. Tek gerçek istikrar, yani Ak Parti.

10
18
yanıtYanıtla
umut 62Mobil-ANDROID:

al birini vur otekine oylar HDP ye....

10
13
yanıtYanıtla
ALPEREN:

BİZ SAĞDA BİRLİK OLALIM DEMİŞTİK, SAYIN BAHÇELİ TÜM GAYRETLERİMİZE KARŞILIK VERMEMİŞTİ. MEĞER AKP - PKK İŞBİRLİĞİ İLE KURULACAK YENİ HÜKÜMETE GİRECEKMİŞ. ÜLKÜCÜLERİN GERÇEK GENEL MERKEZİ BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL MERKEZİDİR.

19
3
yanıtYanıtla
cihan:

MHP liler akp kuyruğu olmaya başladılar. . bu duruma ne diyorsunuz ülkücü soytarılar ? akp ye koltuk değneğiim olacaksınız ? hani asla akp olmaz diyordunuz ?

12
9
yanıtYanıtla
Patnoslu,:

O zaman Chp ye verelim oyumuzu, madem herşey devam edecek, kusura bakmayın da salak değil bu halk da,

11
8
yanıtYanıtla
zaza21:

olacağı o zaten aynı tas aynı hamam HDP TEK ÇARE

8
10
yanıtYanıtla
by mimoMobil-ANDROID:

Buradaki provakatörler boşuna kendinizi yirtmayin MHP asla akp ile kualisyon kurmayacak bunlar seçim öncesi herzaman olduğu gibi abartı haberler biz tek iktidar olacağız ve pkk yandaşları hak ettiğini işte o zaman görecek oylar MHP'ye

5
13
yanıtYanıtla
AKHİSARLI:

MHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAKTIR ALLAHIN İZNİ İLE. . . .

8
9
yanıtYanıtla
z.kyncu.Mobil-ANDROID:

yahu Türkücü'ler sizin memleket yönetmeye talipolduğunuzu zaten kimse düşünmüyor.kapatın partinizi,gelin AKP ye bizim herkese kapımız açık.Herşey ümmet'i MUHAMMET için.herşey güçlù Türkiye için.

6
11
yanıtYanıtla
inadına mhpmobilWeb@haberler.com:

Bir MHP li olarak ben bu kişinin gizli akp li olduğunu düşünüyorum.

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title