Haberler

Safari İçin Afrika'ya Gitmeye Gerek Kalmayacak"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Safari park girişi- Parktaki hayvanlar- Deve ve at görüntüleri- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ile röportaj "Safari için Afrika'ya gitmeye gerek kalmayacak"- Yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturulan Safari Parkı, 23 Nisan'da açılacak- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler: - "Ziyaretçiler, özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanlarımızı doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı bulacak" ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde açılacak "Safari Parkı"nda 70 türde yaklaşık 200 hayvan, serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülebilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Safari park girişi- Parktaki hayvanlar- Deve ve at görüntüleri- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ile röportaj "Safari için Afrika'ya gitmeye gerek kalmayacak"- Yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturulan Safari Parkı, 23 Nisan'da açılacak- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler: - "Ziyaretçiler, özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanlarımızı doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı bulacak" ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde açılacak "Safari Parkı"nda 70 türde yaklaşık 200 hayvan, serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülebilecek.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla yapımına bir yıl önce başlanan Safari Parkı, ziyaretçilerine Afrika'ya gitmeye gerek kalmadan safari imkanı sunacak.Yüz ölçümü ve 300 türde 7 binden fazla barındırdığı hayvanla Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan hayvanat bahçesinin bir bölümüne yapılan Safari Park'ta, deveden geyiğe, lamadan kanguruya kadar 70 türdeki yaklaşık 200 hayvan, doğal ortamlarında özgürce dolaşacak.Çevre düzenlemelerinin devam ettiği park, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ilk ziyaretçilerini ağırlayacak.- Özel tasarlanan araçlarla gezilecekGaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıldığı günden bu yana herkesin ilgisini çeken hayvanat bahçesinin bir milyon metrekarelik alana sahip olduğunu söyledi.Hayvanat bahçesini yılda ortalama bir milyon kişinin gezdiğini belirten Özsöyler, ilgiyi canlı tutmak için sürekli yeni projeler geliştirdiklerini ifade etti.Bunlardan birinin de Safari Park olduğuna dikkati çeken Özsöyler, hayvanat bahçesinde 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen parkın "Türkiye'de ilk özelliği" taşıdığını anlattı.Safari Park'ta hayvanların özgürce dolaşma imkanına sahip olduğunu dile getiren Özsöyler, şunları kaydetti: "Tamamen öz kaynaklarımızla yaptığımız parkımızın açılışına sayılı günler kaldı. Çalışmalar devam ediyor. Parkımızda deve, lama, at, geyik, karaca, ceylan, kanguru ve kanatlılar gibi 70 türde 200 hayvanımız bulunuyor. Hayvanları özellikle birbirleriyle geçinebilen türlerden seçtik. Parka gelen ziyaretçiler, özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanlarımızı doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı bulacaklar. Safari için herkesi Gaziantep'e bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title