Haberler

Safari 23" Göle İnmeden Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu

Elazığlı araba tamircisi Mehmet Kükey'in (44), av merakı nedeniyle geliştirdiği ve "Safari 23" adını verdiği yüzen bisiklet, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

SUAT ÖZTÜRK - Elazığlı araba tamircisi Mehmet Kükey'in (44), av merakı nedeniyle geliştirdiği ve "Safari 23" adını verdiği yüzen bisiklet, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Baskil ilçesinde yaşayan ve 18 yıldır tamircilik yapan Kükey, arkadaşları ile avlanırken Karakaya baraj gölüne düşen ördekleri toplamak için araç yapmak üzere harekete geçti. Arkadaşları ile çalışmalara başlayan Kükey, hurdalıktan aldıkları bisiklete bidonlarla tekerlek, janta da pervane takarak sistem geliştirdi.

Kükey'in büyük bir heyecanla havuz üzerinde denediği sistem battı. İlk denemede başarılı olamayan Kükey, arkadaşları ile çalışmalarını sürdürdü.

Avcılar, zamanla geliştirdikleri ve "Safari 23" adını verdikleri yeni sistemi bu kez havuzda yüzdürmeyi başardı.

Arkadaşlarının yardımıyla özenle hazırlayıp boyadıkları ve Türk bayrağı taktıkları bisikleti, Karakaya baraj gölünde yüzdürmeye hazırlanan Kükey, Safari 23'ün görüntülerini de sosyal medyada paylaştı. Büyük ilgi gören görüntüler kısa sürede çok sayıda kişi tarafından izlendi.

"Ördeklerimizi sudan alsak ne güzel olur"

Kükey, geliştirdikleri sistemi ve sistemle ilgili hedeflerini AA muhabirine anlattı.

"Hafta sonları arkadaşlarımla ördek avına gittiğimizde avladığımız ördekler suya düşüyordu. Bu nedenle ördekleri alamıyor, sıkıntı yaşıyorduk. Soğuk nedeniyle de suya giremiyorduk. Buna çözüm bulmak istedik." diyen Kükey, düşüne düşüne bu sistemi geliştirmeye karar verdiklerini bildirdi.

Kükey, yola çıktıklarında yapacakları çalışmanın bu boyuta varacağını tahmin etmediklerini belirterek, icatlarının suda yüzmesini sağladıklarında yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Sistemin bu haliyle son derece elverişli olduğunu anlatan Kükey, "Şu anki haliyle çok güzel. Sisteme motor takıp, patent almayı da düşünüyoruz. Talep olursa daha iyisini de yapmaya çalışacağız. İnşallah memleketimize ve bize hayırlı olur." diye konuştu.

Safari 23'ün havuzda deneme sürüşünü yapan Ercan Elalmış da sistemi geliştirdiklerinde batacağını hiç düşünmediklerini söyledi.

Elalmış, sonraki denemelerde başarılı olduklarını, Kükey'in öncülüğünde icat geliştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Karakaya Baskil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title