Haberler

Adana'da Şafak Vakti Bin 750 Polisle Narko-Terör Operasyonu

Güncelleme:

Adana Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ticaretinin olduğu mahallelere şafak vakti 1750 polisle helikopter destekli baskın düzenledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü sık sık korsan gösterilerin yapıldığı ve bu esnada uyuşturucu ticaretinin olduğu Şakirpaşa, Ova, Onur ve Uçak Mahallelerine şafak vakti bin 750 polisle helikopter destekli, uyuşturucu köpekleriyle baskın düzenledi.

Adana Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'en uyuşturucu tacirlerini bitirme planından sonra operasyonlarına ara vermeden devam ediyor. İstihbarat çalışması sonucunda merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova, Uçak, Şakirpaşa ve Onur Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine Zeybek yönetiminde toplanan emniyet müdürlüğü ekipleri kısa sürede plan yapıp operasyon kararı aldı. Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle 20 adrese eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı.

1750 POLİS EŞ ZAMANLI HAREKETE GEÇTİ

Bugün şafak vakti özel harekat, çevik kuvvet, asayiş, terörle mücadele, kaçakçılık ve narkotik ekiplerinden oluşan 1750 polis harekete geçti.

Saat 05:15'de emniyetten çıkış yapan ekipler 05:30'da eş zamanlı olarak 20 adrese girdi. Kritik adreslere özel hareket polisleri koç boynuzu ile demir kapıları kırıp uzun namlulu silahlarla içeri girdi. Evlerde aramalar yapıldı. Bu arada helikopter de yukarıdan polislere destek verdi. Aramalar sırasında Pako ve Koko isimli narkotik köpekleri de kullanıldı. Bu arada mahallede sık sık korsan gösteri yapıldığı için çevik kuvvet ekipleri sokak başlarında TOMA ve akreplerle bekledi.

"SOKAĞA GÜVENLİK KAMERASI"

Şafak vakti yapılan operasyonda polisin girdiği bir sokakta güvenlik kamerası olduğu görüldü. Güvenlik kamerası ne bir evi ne de bir bakkalı görüntülemek için değil tamamen sokağı görüntülemek için kurulduğu tespit edildi. Polis uyuşturucu tacirlerinin bakkal ya da marketlere yakın yerlere güvenlik kamerası kurdurup bu mekanları gözlüyor gibi sokağı takip ederek polisin gelip gelmediğini kontrol ettiği belirlendi.

"UYŞTURUCU TACİRLERİNE BASKIN TERÖRÜ AZALTTI"

Uyuşturucuyu bitirmekte kararlı olan polis yaptığı araştırmada uyuşturucu ile terörün bağlantısını da ortaya çıkardı. Polis yaptığı çalışmada bölücü terör örgütü PKK'nin lehine korsan gösteri yapılan mahalleleri mercek altına aldı. Yapılan incelemede korsan gösterilerin yapıldığı yerleri torbacı diye tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin mekan tuttuğunu belirledi. Bu nedenle gösterilerin olduğu Hürriyet, Barbaros, Yenibey, bugünde Ova, Uçak, Onur ve Şakirpaşa Mahallelerine baskın yapıldı. Baskından önce yapılan çalışmada torbacıların mahalledeki çocuklara para vererek korsan gösteri yaptırdığı ve o esnada daha kolay uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi. Polisin torbacılara yönelik özellikle Hürriyet, Yenibey ve Barbaros Mahallesi'nde yaptığı operasyonlardan sonra korsan gösteri de bu mahallelerde bitti. Torbacılıran gözaltına alınıp tutuklanmasıyla terör olayları da bitme noktasına geldi.

"1 AYDA 7. OPERASYON"

Adana polisi uyuşturucu bitirmek için 1 ayda operasyon üstünü operasyon yaptı. Polis 1 ayda 7. kez şafak vaktinde torbacılara baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda çok sayıda gözaltı olurken kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi. Bugün yapılan operasyonda da 10'dan fazla kişi gözaltına alınırken, çok miktarda uyuşturucu madde ve tabanca ile tüfek ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Cengiz Zeybek Hürriyet Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (13)

adımı karşıya yazdım:

polis asker karakolda kışlada bekleyeceğine böyle operasyon düzenlesin sürekli. terör uyuşturucu bağlantısı olduğu malum. bu şekilde ikisiylede mücadele edilebilir.

47
1
yanıtYanıtla
YAŞASIN ADALET:

ADANA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE CESURCA DAVRANDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ. İNSANLARIMIZ ZEHİRLEYEN İNSAN BOZUTULARININ İNŞALLAH SONUN GETİRİRSİNİZ.

12
0
yanıtYanıtla
demokrat:

Hepsi numara, asıl uyuşturucu ticareti PKK elinde, bunada dokunmuyorlar, belki paylarıda vardır.

9
2
yanıtYanıtla
sağlıkçı:

20 adres 1750 polis 10 gözaltı ????

10
0
yanıtYanıtla
ela:

çoluk çocuğumuzu zehirlemeye kalkan mahlukatlara operasyon yapılması çok sevindirici ama bu bununla kalmamalı, en ağır cezalara çarptırılıp bir daha aramıza katılmalarına izin verilmemeli

7
0
yanıtYanıtla
memmet:

Operasyonlar düzenlenmeli ama, yakalananların da hakkından gelinmeli. Aksi halde hergün operasyon düzenlense bunlar yine başka yollar bulurlar. Onun için bunların köklerine kibrit suyu dökülmeli ki, temizlik tam olsun.

7
0
yanıtYanıtla
HASAN1453:

HAH ŞÖYLEE. BIRAKIN OTURMAYI ARTIK.

7
0
yanıtYanıtla
sanene:

1 ayda 7. operasyon ve ne yakalandı ? koca bir hiç

7
0
yanıtYanıtla
Kurbet Yılmaz:

20 adres 1750 polis 10 gözaltı? Eskiden bir ekip tonlarca uyuşturucu yakalayabiliyordu. Emniyetin düştüğü hal içler acısı hallerde.

6
0
yanıtYanıtla
ÖZGÜR:

UYUŞTURUCU İŞİNDE OLAN ÇOCUKLARIMIZA GENÇLERİMİZE OLUYOR. SATANLAR VE GÖZ YUMAN ŞEREFSİZLER MEMNUN. HUKUKİ NEDEN BİRŞEY YAPILMIYOR. ACİL DEĞİL Mİ BU KONU. BURADAN DA MI PARA KAZANIYORSUNUZ. .

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title