Haberler

Sadakataşı Derneği Ouagadougou'da Cami ve Suyu Kuyusu Açılışı Gerçekleştirdi

Türkiye'deki hayırseverlerin desteğiyle Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'da çalışmalarını sürdüren Sadakataşı Derneği, kurban kesimi dışında 2 cami ve 2 su kuyusu açılışı yaptı.

Türkiye'deki hayırseverlerin desteğiyle Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'da çalışmalarını sürdüren Sadakataşı Derneği, kurban kesimi dışında 2 cami ve 2 su kuyusu açılışı yaptı.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou ve farklı bölgelerde kurban çalışmalarını tamamlayan Sadakataşı Derneği ekipleri, Evladı Osmanlı ve Fatma- Hasan Turgut Özçelik camileri ile 2 suyu kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

Derneğin Afrika gönüllüsü Enes Erbaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sadakataşı Derneği olarak bu sene 26 ülkede 4 bin 500 hisse kurban kestiklerini ve bunun dışında hayırseverlerin desteğiyle Müslümanların yaşadığı bölgelerde cami, su kuyusu, medrese gibi farklı projelerin yürütüldüğünü söyledi.

Gelen yoğun talep üzerine 2 cami ve 2 kuyu açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erbaş şöyle konuştu:

"Başkent Ouagadougou ve çevresinde özellikle fakir ve yoksulların yaşadığı bölgelerde kurban kesimlerimizi yaptık. Bunun dışında Türkiye'deki bağışçılarımız tarafından Titao bölgesindeki Müslümanların faydalanabileceği, birkaç köyün kullanabileceği Babo köyünde 300 kişi kapasiteli yaptırılan Fatma-Hasan Turgut Özçelik ve Cibu bölgesindeki Dhobre köyünde yine 300 kişilik Evladı Osmanlı camilerinin açılışlarını gerçekleştirdik. Bölgelerde elektrik sistemi olmadığı için güneş enerjisiyle elektrik sistemi kuruldu ve ses sistemlerini de yaptık. Camilerin yanında tuvaletleri, şadırvanı ve su kuyuları yapıldı. Ayrıca 2 su kuyusu açtık."

Erbaş, Afrika kıtasına yardımların süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Turgut Türkiye Burkina Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title