Haberler

Sabuncubeli Tüneli İçin Yeni İhale Kararı

Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yüklenici şirketin iflası nedeniyle yarım kalan Manisa- İzmir arasını 15 dakikaya düşürecek Sabuncubeli Tüneli için yeni ihale yapılacağını söyledi.

Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yüklenici şirketin iflası nedeniyle yarım kalan Manisa- İzmir arasını 15 dakikaya düşürecek Sabuncubeli Tüneli için yeni ihale yapılacağını söyledi. Alacaklı işçilerin paralarını alacaklarını söyleyen Ak Partili Milletvekili Selçuk Özdağ ise yeni ihaleye de başvuru olmaması halinde tünelin devlet imkanlarıyla tamamlanacağını açıkladı.

Yüklenici firmanın iflasını açıklamasının ardından inşaatı duran Sabuncubeli Tüneli'nin mevcut ihalesinin, ihaleyi devralmak için herhangi bir firmanın başvuru yapmaması üzerine iptal edildiği belirtildi. Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığın kararına göre yeni ihale tarihinin bu haftadan sonra karar netleşeceğini ifade etti.

İHALEYİ ALAN OLMAZSA DEVLET YAPACAK

Yeni ihale yapılacağını duyuran AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da "Tekrar ihale yapılacağı kesinleşti. İhaleye giren olursa yap- işlet- devret şeklinde verilecek. Eğer olmazsa devlet kendisi yapacak. Orası yarım kalacak diye bir şey yok. Bizim tahminimiz 30-40 gün içerisinde ihale olur. Tünelde işler 2 ay içerisinde başlar. Yine 2016 yılının sonunda biter" dedi.

Ücretlerini alamadıkları için mağdur olan işçileri hatırlatan Özdağ, "İşçiler de üç aylık ücretlerini alabilecekler. Çünkü firmanın içeride alacağı var. Belki de firmanın alacağı verilmeden işçilerin parası verilir. Geriye kalan rakam firmaya teslim edilir" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Özdağ Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

mustafa:

3 aydır maaş alamadık sabuncubeltünelinde çalıştık 8 ay emekettik ama emeyimizin karşılıgını alamadık devletimiz işçiden tafaydı ama görüyoruzki işçiden yana deyilmiş ankaraya kadar gittik ama yinede sonuçlanan birşey yokk

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title