Haberler

Sabancı'nın Katil Zanlısı, Pimi Çekemeden Kelepçelenmiş

Güncelleme:

Sabancı suikastının sanığı DHKP-C'li İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın yakalanmasını sağlayan genç polisin dikkati sayesinde bir faciadan son anda dönüldüğü ortaya çıktı.

Yunanistan'dan eylem yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Söke Otogarı'nda bindikleri otobüste yakalanmasını sağlayan genç polisin dikkati sayesinde bir faciadan son anda dönüldüğü ortaya çıktı.

EL BOMBASININ PİMİNİ ÇEKEMEDEN YAKALANDI

Operasyonla ilgili bilgi veren bir emniyet yetkilisi "Akkol kimliğini gösterme bahanesiyle el çantasındaki el bombasına uzandı, ancak polis arkadaşımızın dikkati sayesinde el bombasını patlatamadı" dedi. Aydın TEM Şubesi'ndeki "mülakat" sırasında "çok büyük eylem yapacaktım" diyen Akkol resmi ifadesinde ise susma hakkını kullandı.

KRİMİNAL İNCELEME

Eskişehir'e gitmek üzere bindikleri otobüste yakalanan Adıyaman ile Sabancı suikastı eyleminin firarisi Akkol'da ele geçen sahte nüfus cüzdanları, kriminal incelemeye alındı. Yunanistan'dan geldikleri sırada ellerinde olan sahte nüfus cüzdanlarına göre Akkol, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi nüfusuna kayıtlı Zeynel Abidin Gümüş'ün adını kullanıyor. Adıyaman ise Hatice Çalışkan adına hazırlanan sahte nüfus cüzdanında Adıyaman nüfusuna kayıtlı görülüyor.

Sahte nüfus cüzdanında Çalışkan olan sahte soyadının "Çalşkan" olarak yanlış yazılması dikkati çekti. Ele geçirilen sahte nüfus cüzdanlarıyla ilgili olarak ayrı bir inceleme başlatıldığı öğrenildi.

ZANLILARI YAKALANAYN POLİS YENİ MEMUR

Dikkatiyle Akkol ve Adıyaman'ın yakalanmasını sağlayan polisin, Aydın Emniyeti İstihbarat Şubesi'nde görev yaptığı kentteki güvenlik önlemleri kapsamında Söke Otogarı'nda görevlendirildiği öğrenildi. Sivil kıyafetli polisin yeni memur olduğu kaydedildi.

MİT VE EMNİYET 2 HAFTA ÖNCE UYARDI

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, MİT'ten ve Emniyet istihbaratından yaklaşık iki hafta önce Akkol ve Adıyaman'ın Türkiye'ye geleceği yönünde bilgilendirme yapıldığını belirtirken, "Bu bilgilendirme sonrasında Aydın ve ilçelerinde yoğun önlemler alındı. Bu çerçevede, Söke'deki otogarda da sivil istihbaratçılar aracılığıyla tedbirler alındı. Burada görev yapan arkadaşımız, iki şüpheliyi görüp takibe alınca bu kişilerin Akkol ve Adıyaman olduğu anlaşıldı" dedi.

EL BOMBASINA UZANDI

Aynı yetkili, Akkol ve Adıyaman'ın gecikmeksizin Eskişehir'e geçmek istediklerinin belirlendiğini anlatırken, "Bir otobüs şirketine giderek bilet istediler. Ancak akşam 18.00'de sefer olduğunu öğrenince 'daha erken gitmemiz lazım' diyerek başka firmaya gittiler. Burada 11.00'de sefer olunca bu firmadan isimlerine bilet aldılar ve 25-26 numaralı koltuğa yerleştiler. Otobüste Abdullah Gülay ve Fatma Gülay adına yer ayırttılar. Otobüs kalkmadan önce, elindeki gitar çantasını koltuk üzerine yerleştirdiler. Bir eşyayı da bagaja verdiler. Otobüs hareket etmek üzereyken üç polis arkadaşımız kimlik kontrolü yaparken iki şüpheliyi yakaladı. Akkol, kimliğini gösterme bahanesiyle el çantasındaki el bombasına uzandı, ancak polis arkadaşımızın dikkati sayesinde el bombasını patlatamadı" dedi.

'ÇOK BÜYÜK EYLEM'

Bilgi veren emniyet yetkilisi, Akkol'un, Aydın TEM Şubesi'nde gözaltında tutulduğu sırada görevlilerce "mülakata" alındığını belirtirken, "çok büyük eylem yapacaktım" dediğini belirtti. Yetkili, Akkol'un buna karşın resmi ifade vermediğini ve susma hakkını kullandığını bildirdi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adıyaman Türkiye Aydın Söke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

metehan:

bizim de bir guantanamo''ya ihtiyacımız var. terör hükümlerinin tutulacağı, hatta ve hatta işkence göreceği veya bilime hizmet etmek isterlerse kobay olabilecekleri tesisler lazım :)

40
1
yanıtYanıtla
HaydarMobil-IOS:

Tabi tabi türk polisi yakalar

5
12
yanıtYanıtla
urfalı:

Yav neyi uzatıyorsunuz şu işi yav. hayret bir şey. iki kurşunla kesin şerefsizlerin sesini gitsin. Veyahutta sabancı ailesinin eline verin adamlar kısa sa kısas yapsınlar.

14
1
yanıtYanıtla
İBLİS AVI:

İBLİSLER den biri daha yakalandı.

11
2
yanıtYanıtla
bernaMobil-ANDROID:

Aferim Polisimize

12
1
yanıtYanıtla
remzi:

terör suçlarına yazıyoruz senelrdir idam gelmeli başka türlü olmaz

11
1
yanıtYanıtla
Gaffur Dede:

Bu vatan hainlerini niye hapisanelerde bakip besler bu Devlet anlamis degilim hastalanir Doktor acikir ekmek Türkiye hapisaneleri bunlar icin cennet öcalanda teslim edildiginde birinci derecede seker hastasiydi tedaviye ihtiyaci var idi uyusturucu müptelasi idi tedavisi italya ve diger ülkelere pahaliya gecek diye alin Türkiye öcalani yakaladik gelinde alin dendi simdi herkesten saglam vur zehirli iyneyi gitsin .

8
1
yanıtYanıtla
ahmet:

konuşturun, atın hücreye, gidip gelip sorgulayın baktınız veri kalmadı vurun gitsin bu iblisleri. . .

3
0
yanıtYanıtla
KAVGAM VAR KADERLE KANLI BIÇAKLI HAYMANA:

OLUM KÜRTLERE KIZIYOSUNUZDA KÜRTLER ALLAHA İNANIYOR O YÜZDEN MERHAMET OLUR BU SOLCU ZİHNİYET ALLAHADA İNANMAZ BUNLAR DAHA TEHLİKELİ Bİ OPERASYONDA BU ADİLER GEREK

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title