Haberler

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı Açıklaması

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, uluslararası mevzuatın bazı tarife ve tarife dışı kısıtlamalara müsaade ettiğini belirterek, "Dünya ticaretine katılan ülkeler, yasal boşluklardan faydalanmayı bırakmalı ve serbest ticareti geliştirme ruhuyla korumacılığın üzerine gitmeye başlamalıdır" ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, uluslararası mevzuatın bazı tarife ve tarife dışı kısıtlamalara müsaade ettiğini belirterek, "Dünya ticaretine katılan ülkeler, yasal boşluklardan faydalanmayı bırakmalı ve serbest ticareti geliştirme ruhuyla korumacılığın üzerine gitmeye başlamalıdır" ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding açıklamasına göre, Türkiye Business 20 (B20) Ticaret Çalışma Grubu'nun, ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

Tüm dünyadan 76 şirketin üst düzey temsilcilerinden oluşan Çalışma Grubu'na, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile McGraw Hill Financial'ın ve Uluslararası Ticaret Odası'nın (ICC) Yönetim Kurulu Başkanı Harold McGraw III eş başkanlık ediyor.

Danışmanlık görevini ise The Boston Consulting Group (BCG) ve Peterson Institute for International Economics'in üstlendiği B20 Ticaret Çalışma Grubu, öncelikli olarak B20 ticaret gündemini belirleyip G20 Liderlerinin ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ticaret müzakerecilerinin dikkatlerini ekonomiye en hızlı ve etkili şekilde fayda sağlayacak aksiyonlara odaklamayı hedefliyor.

B20 şirketleri, oy birliği ile DTÖ ülkelerine Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nın (TFA) onaylanması için çağrıda bulundu. TFA'nın, dünya gelirine 1 trilyon dolar değerinde katkı sağlamasının yanı sıra, zaman içinde 18 milyonu gelişmekte olan ülkelerde bulunan yaklaşık 21 milyon insana istihdam sağlaması bekleniyor.

B20 Ticaret Çalışma Grubu, TFA'nın ülke bazında ekonomiye ve istihdama sağlayacağı faydayı anlatmak ve böylece anlaşmayı onaylatarak yürürlüğe koydurmak üzere bir çalışma planı oluşturdu. B20 Ticaret Çalışma Grubu eş başkanları Güler Sabancı ve Harold McGraw III da konuya çok önem verdiklerini belirterek sürecin hızlandırılması için çağrıda bulundu.

B20 liderleri ise Aralık 2015'te Nairobi'de gerçekleştirilecek DTÖ Bakanlık Konferansı'na kadar TFA'nın üçte ikisinin onaylanmasının sağlanmasına yönelik olarak kendi hükümetleri ile beraber çalışacaklarını taahhüt etti.

-"Dünya ticaret ülkeleri, yasal boşluklardan faydalanmayı bırakmalı"

Toplantıda konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, uluslararası mevzuatın genel hatlarıyla bazı tarife ve tarife dışı kısıtlamalara müsaade ettiğine işaret ederek, ülkelerin ticareti engelleyebilecek tüm kısıtlamaları geri çekmeleri önem arz etiğini vurguladı.

Sabancı, şöyle devam etti:

"DTÖ'ye göre, tarife dışı engeller tarifelere kıyasla ticareti iki katı kısıtlayarak dünya ticaretinde 100 milyar dolarlık gelir ve 3,8 milyon kişilik istihdam kaybına yol açıyor. Dünya ticaretine katılan ülkeler, yasal boşluklardan faydalanmayı bırakmalı ve serbest ticareti geliştirme ruhuyla korumacılığın üzerine gitmeye başlamalıdır."

ICC Başkanı Harold McGraw III da şunları kaydetti:

"Başta G20 olmak üzere, DTÖ üyesi bütün ülkelerin müzakerecilerinin bu konudaki çabalarının küresel ekonominin büyümesine katkıda bulunmasını sağlamak adına TFA'nın bu yıl aralık ayının ortasına kadar kendi parlamentolarınca onaylanmasını sağlamaları gerekli. Bugüne kadar anlaşmayı onaylayan tek G20 ülkesi ABD. Diğer 19 ülke de Brisbane'de yaptıkları taahhütleri yerine getirmek suretiyle liderlik göstererek, G20'ye ait olmanın sorumluluğunu üstlenmelidirler."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Ticaret Örgütü Sabancı Holding Güler Sabancı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title