Haberler

Sabancı Center, "Otizm Farkındalık Günü" İçin Mavi Işık Yakıyor

Güncelleme:

Sabancı Center'ın yanı sıra Boğaz Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Kadıköy Boğa Heykeli gibi simgesel yapılar başta olmak üzere, çok sayıda iş merkezi ve otel, mavi ışıklarıyla otizme dikkat çekmişti.

Sabancı Holding ve Akbank Otizm Farkındalık Günü olan 2 Nisan'da, tüm dünyada uygulanan Mavi Işık Yak kampanyasına, destek oluyor. Sabancı Center 2 Nisan akşamı, mavi ışıklarını yakarak Otizm Farkındalık Günü'ne katkıda bulunuyor.

Mavi Işık Yak kampanyası Türkiye'de de Tohum Otizm Vakfı'nın girişimleriyle uygulamaya konuluyor.

Sabancı Topluluğu, Sabancı Vakfı aracılığı ile otizm konusunda uzun yıllardır çalışmalar yürütüyor. İlk olarak 2010 yılında Sabancı Vakfı tarafından Tohum Otizm Vakfı'nın kurucu başkanı Mine Narin Fark Yaratan seçildi ve çalışmalarını anlatan videosu hazırlanarak, otizm konusunun geniş kitlelere duyurulması amacıyla geniş şekilde paylaşıldı.

Daha sonra Tohum Otizm Vakfı, Sabancı Vakfı'ndan 2010 yılında aldığı hibe desteği ile Türkiye'de kaynaştırma eğitiminin geliştirilmesi için bir eğitim modeli geliştirerek ilgili kamu kurumlarına sundu. 2016 yılından bu yana ise yine Sabancı Vakfı Hibe Programları desteğiyle Tohum Otizm Vakfı tarafından "Eğitime İlk Adım: Okul Öncesinde Kaynaştırma" projesi yürütülüyor. Proje kapsamında İstanbul'daki 20 anaokulunda tüm engel gruplarına yönelik okul öncesinde kaynaştırma eğitiminin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Holding Türkiye Akbank Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title