Haberler

Sabahattin Ali Kültür Günleri Başladı

Güncelleme:

Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından bu yıl 26.'sı düzenlenen ''Sabahattin Ali Kültür Günleri'' başladı.

İstasyon Caddesi'nde bulunan Sabahattin Ali Büstü önünde düzenlenen tören ile başlayan etkinliklere Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ordino Belediye Başkanı Resmi Murad, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Birsen Meriç, Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali, gazeteci Nebil Özgentürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Birsen Meriç, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu bir konuşma yaptı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sabahattin Ali'nin onurlu, dik duran ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir şair olduğunu ifade ederek '' Biz ve tarihimiz Sabahattin Ali ve O'nun gibileri unutmayacağız. Onları yaşatmak adına elimizden gelen ne varsa yapacağız'' dedi.

ETKİNLİKLER 5 HAZİRAN'A KADAR DEVAM EDECEK…

Sabahattin Ali Büstü'nün önünde başlayan etkinlikler Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

İlk gün etkinliklerinde Nebil Özgentürk ve Filiz Ali AKM'de bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Sabahattin Ali Kırklareli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title