Haberler

Sabahat Akkiraz, Senar ve Doğanay İçin Söyledi

Güncelleme:

Ünlü sanatçı Sabahat Akkiraz, "Türkü Hayattır" adlı konseriyle, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde (TSKM) dinleyicileriyle buluştu.

Akkiraz konserde geçtiğimiz günlerde vefat eden efsane sanatçılar Müzeyyen Senar ve Seyfi Doğanay'ı da unutmayarak, onlar anısına bir türkü seslendirdi.

Türk Halk Müziği sanatçısı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili olan Sabahat Akkiraz, TSKM'de dinleyicileriyle buluştu. Büyük bir katılımın gözlendiği konserde Akkiraz, albümlerinde yer alan sevilen ezgilerini ve halk müziğinin eşsiz türkülerini seslendirdi. Akkiraz'ın konserde, geçtiğimiz günlerde vefat eden efsane Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Seyfi Doğanay'ın anısına "Ali'yi Gördüm Ali'yi" adlı türküyü seslendirmesi, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

"ONLAR İÇİN SÖYLÜYORUZ"

Konserde bir konuşma da yapan Akkiraz, "Seyfi Doğanay ve Müzeyyen Senar gibi çok yakın zamanda Türk sanatına oldukça ciddi katkıları olan müzisyenleri kaybettik. Türkülerimizi onlar için de söylüyoruz, ruhları şad olsun. Ayrıca bu kış gününde beni yalnız bırakmayarak salonu hınca hınç dolduran siz değerli dinleyicilerime de teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabahat Akkiraz Müzeyyen Senar Türkan Saylan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title